NOGOMET

Sadiković: Čestitam GOŠK-u, ali zaslužili smo prolaz

FENA/ Miroslav Petrović

Fena

20.9.2017

Ekipa prvoligaša TOŠK-a iz Tešnja bila je na domak plasmana u osminu finala Kupa BiH.

Protiv premijerligaša GOŠK-a iz Gabele vodili su dva puta, a na kraju poraženi su nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Zaslužili smo komadić sreće i da prođemo dalje. Primili smo drugi gol u 90. minuti, a na kraju smo promašili jedanaesterac i zaustavljeni smo. Opći je dojam da smo bili bolji. No, drago mi je da smo odigrali dobru utakmicu što je ohrabrenje pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi gdje nam predstoji grčevita borba za opstanak – izjavio je za Fenu Denis Sadiković, trener koji je ekipu TOŠK-a preuzeo prošle sedmice.

Kaže da je presudila širina igračkog kadra ekipe iz Gabele, ali i propis koji je onemogućio da se njegov tim pojača s nekoliko kvalitetnih igrača.

- Ekipu TOŠK-a preuzeo sam pod uslovom da se pojačamo, jer sam vidio da smo hendikepirani na mnogim pozicijama. Uprava je prihvatila i sve smo dogovorili sa Husićem koji je bio na spisku pojačanja Slobode, Nuspahićem i Kolarom iz Jedinstva (Bihać) i Bijelićem (Austrija). Međutim, iz FS FBiH su rekli da ih ne možemo registrovati kao amatere nego isključivo kao profesionalce i od pojačanja nije bilo ništa. Odigrali smo utakmicu s igračima koje trenutno imam na raspolaganju, ali i oni su pokazali da mogu više nego što su do sada ostvarili u prvenstvu – smatra trener Tešanjaca.

Ipak, drži da nema vremena za kukanje i traženje sreće svijećom.

- Svaka nam je utakmica u prvenstvu „biti ili ne biti“. Moramo smoći snage da što bolje izguramo polusezonu. Vjerujem u ovu ekipu i nadam se najboljem na kraju – optimist je Sadiković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.