NOGOMET

Željezničar ponovo razočarao: Zrinjski slavio u novom ruhu Grbavice

M. Kadrić

Piše: S.Me.

30.9.2017

U derbi utakmici desetog kola Premijer lige BiH, koja je večeras na Grbavici odigrana između Željezničara i Zrinjskog, gosti su odnijeli minimalnu pobjedu i učvrstili se na vrhu tabele.

Željezničar je uoči ovog susreta bio na drugom mjestu i pobjedom bi se približio Zrinjskom te tako utrku oko prvaka naše države učinio zanimljivijom.

Tradicionalno neugodan protivnik Željezničaru, Zrinjski, večeras je ušao rasterećen i pritisak je bio na domaćinu koji je odlučno krenuo u prvom poluvremenu na pobjedu. Sjajan ambijent na uređenoj Grbavici priredili su i navijači koji su u velikom broju došli na ovaj derbi.

Nakon nekoliko prilika na obje strane, ipak je Zrinjski bio taj koji je prvi, a na kraju će se ispostaviti i jedini, zatresao mrežu protivnika.

Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti, koban po Želju bio je Nemanja Bilbija.

U drugi dio utakmice Željezničar je ušao ofanzivnije, u pokušaju da izjednači rezultat.

U tom poduhvatu priključila se i publika, koja je gromoglasnim navijanjem davala podršku svojim ljubimcima.

Većinu drugog poluvremena Željo nije uspijevao u potpunosti nametnuti svoju igru i kako se meč bližio kraju, domaće fudbalere hvatala je sve veća nervoza, a igra je gubila sve više na svojoj vrijednosti.

Zrinjski je odolijevao svim pokušajima domaćina i uspio sačuvati vlastitu mrežu do kraja utakmice, te se osamio na čelu tabele sa 27 bodova.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.