Foto: M. Kadrić

Uz mnoštvo preokreta na Koševu i veliku dramu Krupa iznenadila Sarajevo

Autor: S.Me.
01.10.2017 17:52
A
A
A

Sarajevo je danas na Koševu ugostilo ekipu Krupe u okviru desetog kola Premijer lige BiH. Uz veliku dramu i preokrete na kraju meča rezultat je bio 2:3.

Lijepo vrijeme uvjetovalo je da domaća publika dođe u nešto većem broju, što je to i učinila, a vrijeme je odgovaralo i samim fudbalerima na terenu.

Sarajevo je odlučno krenulo u utakmicu s namjerom da pobjede krupu i uključe se u gornji dio tabele. Prvo poluvrijeme domaćini su dobro otvorili i već na početku stvorili nekoliko prilika za go. Međutim, gosti su smogli snage da iznenade domaće fudbalere, a i prisutnu publiku pogotkom u 27. minuti. Strijelac za Krupu bio je Miljan Ljubenović. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao i u svlačionice se otišlo vodstvom gostiju.

U drugom poluvremenu Sarajevo odlučuje da stavi stvari na svoje mjesto i  kreće u ofanzivu i golove. Nakon nekoliko izglednih prilika, Sarajevo svoj prvi pogodak postiže u 66. minuti preko Elvisa Sarića.

Potpuni preokret domaćin ostvaruje preko Ahmetovića u 81. minuti. Za veliko slavlje domaćih navijača. Ali za kraj meča su se pobrinuli gosti gdje ponovo preokreću rezultat u svoju korist. Samo minut nakon preokreta domaćih u 82. minuti go za goste postiže Marjanović, a u 84. minuti za potpuni preokret gostiju pobrinuo se Aleksić, koji je donio nevjericu svim prisutnim licima na Koševu.

Krupa je tako prikupila 18 bodova, a Sarajevo je ostalo na samo 14.