NOGOMET

Sinan Ramović za Avaz.ba: Igram na neprirodnoj poziciji, ali trener odlučuje, krivci za loše rezultate su isključivo igrači

Piše: N. KREŠTALICA

6.10.2017

Željezničar je prije početka nove sezone angažirao jednog od najboljih veznih fudbalera iz protekle godine. Naime, Sinan Ramović je crveni dres Mladosti DK zamijenio sa Željinim, plavim.

Odmah po dolasku na Grbavicu Ramović se nametnuo i dokazao svoj kvalitet.


Iskorak u karijeri

S obzirom da je od malena navijač Željezničara, za Ramovića je igranje na Grbavici ostvarenje dječijeg sna.

- To je jedan iskorak u mojoj karijeri i sigurno da mi mnogo znači biti dio ove ekipe. Simpatije postoje od malena, jer je Željo uvijek bio klub za kojeg se navijalo u mojoj porodici. Još uvijek imam kolekcije dresova koje se prenose s koljena na koljeno – kazao je Ramović na početku našeg razgovora.

Iako je Željezničar imao vrlo dobar start sezone, u posljednjim kolima  došlo je do velikog pada u igri i rezultatima. Ramović nam je kazao da su krivi isključivo igrači.

- Evidentno je da je došlo do pada forme cijele ekipe i krivca ne treba tražiti ni u kome, osim u nama igračima. Iskoristit ćemo priliku da u Međugorju dobro analiziramo sve i da se dobro pripremimo za nastavak sezone jer nam trebaju pobjede da održimo priključak za liderom kojem slijedi nešto teži raspored.


Ramović u duelu sa fudbalerom Krupe na Grbavici

Pomoć mlađima

S obzirom da u Želji ove sezone zapaženu ulogu igra i nekoliko omladinaca, Ramović nam je kazao da im stariji igrači pomažu u prilagođavanju.

- Mladi igrači su se jako dobro uklopili i prihvaćeni su od ostalih starijih igrača. Svi skupa im pomažemo da se maksimalno prilagode, a evidentno je da ima kvalitetnih pojedinaca koji će sigurno izrasti u kvalitetne igrače.

Ovaj veznjak je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača Mladosti iz Doboj Kaknja. Kako kaže, i dalje prati svoju bivšu ekipu.

- Iznimno sam sretan što je Mladost uspjela održati kontinuitet i u ovoj sezone te se nadam da će tako biti i u budućnosti. Sigurno je za sve to zaslužan predsjednik kluba, gospodin Mušija, koji sve odlilčno kontrolira i klub drži na visokom nivou.

Na kraju, upitali smo Ramovića za njegovog fudbalskog uzora, a on nam je kazao da ga nema, ali da mnogo cijeni Muhameda Bešića, zbog njegove velike borbenosti na terenu.

Neprirodna pozicija

Sinan Ramović po vokaciji je ofanzivni veznjak, igrač koji igra odmah iza napadača, međutim, ove sezone najviše igra na krilu. On je kazao da trener odlučuje o svemu.

- Istina je da je to moja prirodna pozicija i da tu mogu dati najviše, ali trener odlučuje o svemu i moje je da dajem maksimum na svakoj poziciji koju igram.

Podrška reprezentaciji

Veznjak Željezničara je izrazio i podršku fudbalerima Mehmeda Baždarevića koji će sutra igrati odlučujući susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

- Vjerujem da ćemo pokazati veću želju za pobjedom jer imamo veći motiv od Belgije koja se već obezbijedila. Ako bude tako, ne sumnjam da ćemo uz podršku navijača slaviti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.