NOGOMET

Musemić: Bodovi neophodni u ovom trenutku

Fena

12.10.2017

Fudbaleri Sarajeva gostovat će Slobodi u subotu u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

'Bordo' tim trenutno se nalazi na sedmom mjestu sa 14 bodova, dok je ekipa iz Tuzle na desetom sad pet bodova manje. 

Trener Sarajeva Husref Musemić smatra da je Sloboda, kao i njegov tim pod imperativom pobjede u ovom kolu.

- Sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Sloboda je uvijek motivirana protiv Sarajeva, a nama su bodovi neophodni u ovom trenutku. U bodovnom smo zaostatku i nadam se da nećemo praviti greške kao protiv Krupe. Radili smo na ispravljanju nedostataka, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti utakmica u subotu - rekao je Musemić.

Dodao je da su svi igrači na raspolaganju, osim Marka Mihojevića. 

- Ostalih problema u ekipi nemamo. Nijedan igrač nije suspendiran zbog kartona, te nemamo problema s povredama. Mladi reprezentativci su se vratili poslije desetak dana obaveza i vidjet ćemo ko će konkurirati za tim - naveo je Musemić.

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu ekipa Sarajeva je iskoristila kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice. Musemićevi izabranici su pobijedili Janju (5:0), te Radnik iz Hadžića (7:0). 

- Utakmica je uvijek korisna i pokaže nešto, bez obzira na to protiv kakvog protivnika igrate. Ako ništa, pokaže karakter igrača. Nama su ove utakmice dobro došle i ono što smo vidjeli uticat će prilikom pravljenja sastava za Tuzlu - zaključio je Musemić, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.