NOGOMET

Zrinjski protiv Borca traži nastavak pobjedničke serije

Fena

13.10.2017

Nakon reprezentativne pauze ove sedmice nastavlja se Premijer liga BiH utakmicama 11. kola, a branitelj naslova i aktualni lider mostarski Zrinjski tražit će novu pobjedu u susretu s banjalučkim Borcem.

S 27 osvojenih bodova u prvih deset kola od mogućih 30 Zrinjski ima najbolji start u historiji Premijer lige BiH, a trener 'Plemića' Blaž Slišković, vjeruje kako njegovu ekipu neće uspavati odličan start i već sada značajna prednost od osam bodova ispred drugoplasiranog Širokog. 

- Možemo s dozom mirnoće ući u sljedećih nekoliko utakmica s obzirom na bodovnu prednost na tabeli, ali vjerujem da su moji igrači i dalje motivirani i da će u svaku sljedeću utakmicu ući maksimalno spremni i "nabrijani" - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Što se tiče Borca, Slišković je kazao kako se radi o solidnoj ekipi koja će svakako imati dodatni motiv zaustaviti seriju Zrinjskog. 

- Mi se ne smijemo opustiti jer u ovoj ligi svako može svakoga dobiti. Međutim, mislim da smo spremni i fizički i psihički, i nadam se da iznenađenja u subotu neće biti - poručio je trener Zrinjskog.

'Plemići' itekako mogu biti zadovoljni izvrsnim startom sezone, ali dozu nemira u njihove redove unose problemi s povredama. Tako je Zrinjski do kraja godine ostao bez Tonija Jovića, a Marin Galić bit će izvan terena oko mjesec i po, a zbog ličnih razloga klub je napustio i Mario Barić. 

- Imamo sada taj problem na desnom boku. Nedavno nam se priključio Matej Karačić koji ima kvalitet i koji nam je mogao pomoći na toj poziciji, ali i on se povrijedio na jučerašnjem treningu. Laštro, Javkovljević, pa i Ćavar, igrali su ponekad na toj poziciji i vjerujem da oni mogu zakrpiti tu rupu, iako se ne radi o klasičnim bočnim igračima. Kako bilo da bilo, nećemo kukati - kazao je Slišković.

U subotu će po prvi put trener Mostaraca moći računati i na sjevernokorejskog reprezentativca Hjon-Uk Soa (Hyon) koji je napokon dobio radnu dozvolu.

- Kada si reprezentativac, bez obzira o kojoj se zemlji radi, to znači da imaš određenu kvalitetu. So je s 25 godina i relativno mlad igrač što znači da će on i napredovati. Svakako ozbiljno računam na njega u budućim utakmicama, iako će sutra prednost u veznom redu imati Filipović, Bilbija i Todorović koji su u dosadašnjem dijelu sezone odlično odradili svoj dio posla - dodao je Slišković.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 17 sati. Direktan prijenos utakmice radit će BHT1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.