NOGOMET

Desetkovana ekipa Čelika sutra dočekuje banjalučki Borac | Beganović: Niti remi ne bi bio neuspjeh

J. Hadžić/ Avaz.ba

Piše: D. J.

20.10.2017

U okviru 12. kola BH Telecom premijer lige, sutra na Bilino polje dolazi tradicionalno neugodan protivnik, ekipa banjalučkog Borca koja na svom kontu ima 10 bodova više od „Crno-crvenih“. 

Od samog početka sezone, Čelik ima problema sa sastavljanjem ekipe. Nažalost, ponovno imamo nekolicinu igrača iz početnih 11 koji neće moći nastupiti u ovoj utakmici. Očekuje nas težak meč s protivnikom koji dolazi da se nadigrava. Međutim, na nama je da pokušamo odraditi dobru utakmicu, zadovoljiti prvo sami sebe, a onda i navijače koji nas prate. Zbog trenutne situacije, pozitivan rezultat za nas bi bio i da ne izgubimo utakmicu – kaže šef stručnog štaba Čelika, Elvedin Beganović i dodaje da mlađi igrači u ekipi koji su dobili priliku iz utakmice u utakmicu ne pokazuju dovoljno.

Kapiten Čelika, Aldin Šišić, ponovio je da je ekipa Borca uvijek bila nezgodan protivnik u Zenici.

Mi smo u situaciji u kakvoj jesmo, ne treba lagati. Prošlo je 11 kola, vidi se može li neko od igrača odgovoriti zahtjevima utakmice ili ne može. Svake sedmice je sve manje bodova u igri. Mogu obećati da ćemo pružiti maksimum i ginuti za svaku loptu. Imamo sreću da i naši konkurenti u igri za opstanak gube bodove iz kola u kolo. Moramo povesti jer statistika pokazuje da smo u svim utakmicama kad smo prvi dali gol na kraju i pobijedili – kaže Šišić.

Utakmica između Čelika i Borca se igra sutra na stadionu Bilino polje s početkom od 15 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.