NOGOMET

Amar Osim: Čim sam došao na sastanak, znači da sam zainteresiran

Osim: Šest trofeja u karijeri

Z. Š.

27.10.2017

Nakon što je razgovarao s Komisijom Nogometnog saveza BiH za prijedlog kandidata za selektora reprezentacije, Amar Osim smatra da još nije vrijeme da medijima daje neke opširnije stavove o eventualnom mjestu nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Potvrdio je da želi sjesti na klupu A-selekcije, ali to je već jasno.

- Zvali su me na razgovor, došao sam i razgovarali smo. Ako sam došao na razgovor, automatski znači da sam zainteresiran za posao. Ne znam šta se tu još treba dodavati, a mislim da i nije potrebno. Ljudi će razgovarati s kandidatima, donijeti odluku - ostao je dosta zatvoren Osim. 

Najtrofejniji trener u historiji Željezničara očigledno ne želi da eventualnim medijskim istupima stvori utisak da se nameće.

Razgovarao je sa Zvjezdanom Misimovićem i Duškom Bajevićem, predočio je svoju viziju vođenja reprezentacije, a njegov eventualni angažman uklopio se i u finansijske mogućnosti NSBiH. 

Kao trener, Osim je vodio Željezničar, s kojim je osvojio pet šampionskih titula u dva mandata, od 2001. do 2003. i od 2009. do 2013. godine.

U Japanu je trenirao Džef junajted, a 2006. osvojio je Kup Japana. Posljednji angažman imao je u Kataru, gdje je dvije sezone vodio El-Karitijah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.