NOGOMET

Hercegovački derbi uz preokret pripao Širokom

Piše: S.Me.

29.10.2017

Hercegovački derbi a ujedno i derbi dosadašnjeg toka prvenstva odigran je na Pecari i pripao je Širokome uz preokret, za sada u ponajboljoj utakmici u sezoni.

Prvo poluvrijeme je krenulo otvoreno sa obje strane. Redale su se prilike ispred oba gola. U 21. minuti prečku pogađa Todorović. Pokušao je petom savladati Bilobrka, ali je zatresao okvir gola. Prethodno je Bilobrk loše reagovao nakon šuta Stojkića.

Bez ikakve potrebe je golman Bilobrk istrčao, Todorović je bio bliži lopti i poslao ju je u mrežu za vodstvo gostiju u 31. minuti.

Zrinjski ne dozvoljava da do kraja prvog poluvremena Široki napravi neku ozbiljniju priliku i sa vodstvom gostiju od 1:0 odlazi se na odmor.

Domaćini fudbaleri u drugom poluvremenu dali su sve od sebe kako bi došli do povoljnog rezultata u ovoj utakmici. Široki je krenuo u ofanzivu. Redali su se napadi a povremeno je i Zrinjski prijetio iz kontri.

Nakon ubačaja iz kornera Bralić je pogodio prečku, a na pravom mjestu se našao Menalo koji pogađa za 1:1 u 74. minuti i donosi veliku radost svojim navijačima. Radost domaćih navijača nije ni prestala, jer Široki u potpunosti preokreće rezultat u 77. minuti. Ćorić je prošao po desnoj strani, Menalo pogađa stativu, golmana Pirića, lopta je potom došla do Čabraje koji pogađa za preokret i vodstvo Širokog od 2:1.

Sigurnom igrom domaćini privode ovaj meč kraju i dolaze do velikog trijumfa od 2:1.


Ovom pobjedom Široki je došao do 28. poena na tabeli pa se tako izjednačio sa Zrinjskim i Željezničarem koji također imaju isti broj bodova u dosadašnjem toku prvenstva.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.