NOGOMET

Kapiten Slobode Ordagić vraća se treninzima naredne sedmice

Fena

9.11.2017

Kapiten Fudbalskog kluba Sloboda i jedan od najkvalitenijih veznjaka u Premijer ligi BiH Amer Ordagić uspješno se oporavlja od povrede zadobijene u utakmici 13. kola koju je Sloboda krajem oktobra igrala u gostima kod bijeljinskog Radnika.

Kapiten kluba s Tušnja je već drugu sedmicu van terena.

- Oporavak teče uspješno i nadam se da ću već sljedeće sedmice početi trenirati. Iako nisam na terenu pratim igru svoje ekipe. Vraćam se treninzima i nadam se da će sve teći po planu. Jedva čekam da dam doprinos u osvajanju bodova i kreiranju bolje igre, kako bi ovaj dio prvenstva do zimske pauze završili na što boljem mjestu na tabeli - izjavio je Ordagić za Fenu.

Nakon četrnaest kola fudbaleri Slobode zauzimaju deseto mjesto na tabeli sa deset bodova.

- Pred nama je još nekoliko utakmica u ovom dijelu takmičenja, od kojih će dosta toga zavisiti u narednom periodu. Moramo igrati i skupljati bodove, jer se želimo što prije vratiti na pobjednički kolosijek - kaže Ordagić.

Fudbaleri Slobode će dvosedmičnu reprezentativnu pauzu iskoristiti za uigravanje i pripremu za utakmice u nastavku takmičenja u Premijer lige BiH.  Do zimske pauze Sloboda će odigrati još šest utakmica, četiri prvenstvene i dvije u kupu. 

Naredni susret ''crveno-crni'' igraju na stadionu Tušanj 18. novembra, kada im u goste dolazi ekipa Viteza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.