NOGOMET

Željezničar poslao ponudu za Menala

Z. ŠARIĆ

9.11.2017

Luka Menalo eksplodirao je ove sezone i, prema mišljenju mnogih, najbolji je fudbaler Premijer lige. Prvotimac Širokog Brijega predvodnik je nove generacije kluba sa Pecare, koji je pokazao da je jedini ispravan način oslanjanje na mlade igrače.

Izvrsne igre Menala nisu ostale nezapažene, a kako je "Dnevni avaz" ekskluzivno objavio u današnjem broju, već ga u zimu želi angažirati Željezničar. Predstavnici kluba s Grbavice su, nakon izvlačenja parova Kupa BiH, obavili razgovore s čelnicima Širokog Brijega, a onda su i poslali zvaničnu ponudu.

Iz kluba s Grbavice nisu željeli otkriti koliko su novca ponudili.

- Istina je da smo poslali ponudu za Menala, jer smatramo da bi tako kvalitetan i mlad igrač bio pojačanje za našu ekipu. Želimo naglasiti da smo sve aktivnosti po ovom pitanju uradili isključivo u komunikaciji sa Širokim, onako kako to poslovna etika nalaže. Široki je naš sportski prijatelj, razgovarali smo s njima i poslali ponudu - poručili su iz Željezničara.

Dalibor Šilić, direktor Širokog, potvrdio je da su pregovori bili izuzetno korektni.

- Ponuda iz Željezničara jeste stigla, zahvalili smo se, za Menala imamo dosta interesenata, i evropskih klubova i onih iz regije, tako da očekujemo veći novac od onoga koji su nam iz Želje ponudili - rekao je Šilić, koji je svojevremeno nosio dres kluba s Grbavice.

Klubovi nisu željeli otkriti cifru koja je ponuđena, a prema stranici Transfermarkt.com, vrijedi 700.000 eura. Iz Širokog kažu kako se može desiti da Menalo ode već u zimu.

- Ukoliko stigne ponuda koja bi nas zadovoljila, naravno da smo spremni prodati Menala, ali nećemo to činiti po svaku cijenu. Mislim da smo napravili odličan potez podmlađivanjem ekipe, većinom je čine igrači iz naših mladih kategorija, od kojih očekujemo dosta u budućnosti - rekao je Šilić.


Došao iz Čapljine

Menalo je u Široki došao kao junior iz Čapljine, a nakon što je nastupao za juniorsku ekipu, prešao je u prvi tim.

Široki u svoje omladinske kategorije dovodi najtalentiranije dječake iz cijele Hercegovine, i to je već godinama politika kluba.


700.000

eura vrijedi Menalo prema Transfermarkt.com

21

godinu ima mladi reprezentativac

7

golova postigao je ove sezone




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.