NOGOMET

Mostarci treniraju na umjetnoj travi

Ma. P.

15.11.2017

Svjesni su Pod Bijelim brijegom da će se ključne borbe za titulu voditi na proljeće, ali i da je finiš jeseni od velike važnosti, kako za startne pozicije uoči nastavka sezone tako i za atmosferu tokom zimske pauze i priprema.

Iako su u jednom trenutku imali i velikih osam bodova viška, nogometaši Zrinjskog su uoči posljednja četiri kola jeseni ipak u vrhu, odnosno na diobi prvog mjesta Premijer lige Bosne i Hercegovine, a razlog zašto se istopila prednost ne treba tražiti samo u onoj crnoj rupi u kojoj su povezali tri loša rezultata (Borac 0:0, Sarajevo 1:3, Široki Brijeg 1:2), nego u činjenici da glavni konkurenti za vrh stoje puno bolje nego prošle sezone nakon istog broja utakmica – Sarajevo je osvojilo četiri boda više, Željezničar sedam, a Široki Brijeg čak 12.

- Nakon prošle pauze loše smo krenuli i zaredali s lošim rezultatima, ali vjerujem da nam se to ne može ponoviti. Veoma je važno što smo se trijumfom protiv Radnika vratili na pravi put - izjavio je Mario Ivanković, jedan od pomoćnika Blaža Sliškovića, ali i trener koji je već gotovo pet godina u stručnom stožeru Mostaraca.

Do kraja jeseni najteža utakmica Mostarce očekuje protiv Krupe, smatra Ivanković.

- Krupa je kvalitetnija od Slobode, Viteza i Čelika, a uz to nas čeka utakmica na specifičnoj podlozi na kojoj smo već igrali dva puta prošle sezone. U ovoj sedmici ćemo raditi na našem terenu s umjetnom travom kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas čeka u subotu - dodao je Ivanković

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.