NOGOMET

Šest golova na Koševu: Sarajevo savladalo Mladost i vratilo se u borbu za šampiona!

S. Saletović/ Avaz.ba

Avaz.ba

18.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Fudbaleri Sarajeva savladali su u odličnoj utakmici 15. kola Premijer lige BiH savladali Mladost rezultatom 4:2.

U dosta tvrdoj i neobičnoj utakmici po dosta teškom terenu stadiona Koševo, Mladost je od početka zaigrala jako čvrsto i kompaktno, baš kako je i bilo očekivano. Husref Musemić je na to odgovorio sa trojcem Velkoski-Husejinović-Sarić iza isturenog Mersudina Ahmetovića, ali time je Sarajevo mnogo izgubilo na kreaciji u veznom redu, jer mu je nedostajao Sarić. S druge strane, Bordo tim je bio jako opasan kad bi uhvatio Mladost u nekompaktnoj liniji, ali to se rijetko dešavalo a s druge strane Mladost je jako često pravila probleme Sarajevu kada bi kvalitetnim presingom otela loptu igračima u Bordo dresu. 

Tako je najveću opasnost za gol Sarajeva u prvoj fazi utakmice napravio Aladin Šišić kojeg je nebranjenog ostavio Almir Bekić, ali on nije uspio savladati Bojana Pavlovića. Sarajevo nije uputilo niti jedan udarac u okvir gola gostiju sve do 28. minute, kada dolazi u vodstvo. Dugu akciju Bordo tima u opasnu je pretvorio sjajnim prodorom po lijevoj strani Said Husejinović, koji je loptu ubacio u sredinu za Ahmetovića, a ovaj dodaje loptu Sariću, koji pogađa mrežu Mladosti. Nije dugo vremena trebalo Mladosti da svoju uspostavljenu terensku inicijativu kruniše golom za poravnanje, a mrežu Sarajeva nakon prekida je zatresao Bojan Regoje. 

Arežina je ubacio sa desne strane, a prebačenu loptu na drugu stranu štoper Mladosti je lako sproveo u mrežu Pavlovića. Činilo se da će prvi dio susreta biti okončan rezultatom 1:1, a onda je Sarajevo stiglo do jako sretnog gola za novo vodstvo. Svoju mrežu pogodio je na nevjerovatan način golman Emil Velić, kojeg je nakon povratne lopte Stanojevića sa lijeve strane pogodio Aladin Isaković.

 Kapiten Mladosti nije dobro ušao ni u drugo poluvrijeme, u kojem je Sarajevo vrlo rano stiglo do trećeg pogotka. Pogreška gostiju je rezultirala brzom kontrom Sarajeva u kojoj je Ahmetović ugostio Saida Husejinovića, a ovaj je sjajnim udarcem savladao Emila Velića. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na 3:1 činilo se da je utakmica riješena, ali tako nisu mislili gostujući fudbaleri, koji su ponovo počeli preuzimati inicijativu. 

Sarajevo je polako popuštalo sa svojim pritiskom i nije baš imalo dovoljno koncentracije, a Miloš Stanojević je u 76. minuti bespotrebno povukao za ruku Adnana Šećerovića u kaznenom prostoru Bordo tima. Gigović je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač penala bio je Haris Dilaver. Napadač Mladosti je sasvim sigurno donio strah za domaći tim, ali gosti nisu imali šansu ni ponovo zaprijetiti, a Sarajevo je ponovo stiglo do dva gola prednosti. 

Krste Velkoski je nakon odlične akcije zaobišao Velića u 79. minuti i onda neobjašnjivo šutirao preko gola, no već u narednom napadu ponovo je dobio loptu, te je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca savladao golmana gostiju. Postalo je tada jasno da će Sarajevo slaviti pobjedu, a do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, te je Sarajevo novom pobjedom dodatno smanjilo svoj zaostatak za vodećim ekipama i barem nakratko je skočilo na treće mjesto na tabeli, piše sport1.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.