NOGOMET

Musemić: Utakmica je bila dobra s obzirom na stanje terena

Fena

18.11.2017

Teška utakmica, izašli smo visoko i imali dosta problema u organizaciji utakmice, a imali smo sreće što na početku nismo primili gol - rekao je šef struke FK Sarajevo Husref Musemić nakon pobjede protiv Mladosti s 4:2 u okviru 15. kola Premijer lige BiH.

Musemić je zadovoljniji igrom svog tima u drugom poluvremenu meča na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'', ali ističe da je utakmica bila dobra s obzirom da se igrala na teškom terenu.

- Vidjeli smo dosta golova i šansi, ostvarili smo tešku pobjedu. Naša igra nije bila lijepa, ali čestitam igračima na borbi i zalaganju - rekao je Musemić i dodao da ekipa koja igra izrazito ofanzivan fudbal i postiže dosta golova, kao što je Sarajevo, mora ostaviti dosta prostora i za napade protivnika, a samim time i primiti pogotke.

Trener Mladosti Edis Mulalić smatra da je utakmica bila gledljiva, te da je njegov tim igrao dobro.

- Ispoštovali smo u prvom poluvremenu sve ono što smo radili na treninzima. Sarajevo je iskusna ekipa koja je znala iskoristiti prilike, a meni je drago što smo danas igrali lopte. Izgubili smo, ali nismo kalkulirali i povukli se. Ovo je naša dobra utakmica, a Sarajevo je dovoljno kvalitetno da te uvijek može kazniti - rekao je Mulalić.

Dodaje da se njegovom timu ponovo dogodio pad u drugom poluvremenu.

- Na odmor smo otišli pri aktivnom rezultatu a onda nam se dogodi pad. Isto nam se desilo protiv Širokog. Ipak, igračima nemam šta prigovoriti za ovaj meč, a Sarajevu čestitam, igraju dobar fudbal - zaključio je Mulalić.

Sarajevo se ovom pobjedom priključilo samom vrhu ligaške tabele, a ekipa je trenutno trećeplasirana, s napomenom da Željezničar i Široki Brijeg mečeve 15. kola igraju sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.