NOGOMET

Sjajna uvertira pred derbi: Željezničar golom Zeca slavio protiv Borca

A. Herić/ FK Željezničar

Piše: N. Kr.

19.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Željezničar je u okviru 15. kola Premijer lige savladao Borac u Banjoj Luci minimalnim rezultatom.

Prvih desetak minuta igre proteklo je u očekivanom ispitivanju snaga bez izglednih prilika na obje strane.  Do šansi se dolazilo uglavnom iz prekida, ali fudbaleri obje ekipe nisu mnogo ponudili gledaocima na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

Do kraja prvog poluvremena nije se imalo prilike vidjeti ništa ozbiljnije ispred gola obje ekipe, bilo je to 45 minuta za zaborav.

U nastavku i dalje nije bilo kolosalnih prilika, ali vrijedi istaći pokušaj Galešića u 60. minuti koji je završio pored gola.

Posjed lopte smjenjivao se sa jedne na drugu stranu iz minute u minutu. Željo je bezuspješno pokušavao ugroziti gol Borca. Ipak, Željezničar je poveo u 71. minuti golom Zeca nakon ubacivanja sa strane, nakon prve prave prilike na utakmici. Defanzivci Borca su napravili grešku, a brzonogi fudbaler Plavih je to znalački iskoristio. 

Nakon gola, Željo je imao još nekoliko prilika pred golom Borca ali nisu uspjeli poduplati prednost.

Borac je krajnjim naporima pokušavao doći do izjednačenja, a najbliži tome bili su u 83. minuti kada je Ojdanić šutirao pored gola nakon ubacivanja sa strane.

Sa ova tri boda Željo je skočio na drugo mjesto ligaške tabele te je napravio sjajnu uvertiru pred sljedeće kolo kada će na Grbavici ugostiti najvećeg rivala, ekipu Sarajeva.

Pogledajte tabelu i gol Zeca:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.