NOGOMET

Trening centar FK Sarajevo dobiva moderne svlačionice, kancelarije, salu za fitnes

Avaz.ba

23.11.2017

Prije skoro mjesec dana, Fudbalski klub Sarajevo proslavio je svoj 71. rođendan. 

Bordo klub se prisjetio velikih, historijskih uspjeha kluba, značajnih igrača i legendi, koji su mnogo doprinijeli kako bi Bordo klub bio najveći sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, što danas i jeste. 

U proteklim godinama, Fudbalski klub Sarajevo napravio je značajni iskorak na području infrastrukture, kako bi klub i u nadolazećim godinama osigurao uvjete, za razvoj fudbalskih talenata.

Sarajevo je okončalo prvu fazu izgradnje modernog trening centra, na području Kantona Sarajevo (Butmir), te je sportski sadržaj grada Sarajeva obogaćen centrom sa tri vrhunska terena za odigravanje utakmica i obavljanje treninga, koji su napravljeni sa svim pratećim potrebama, poput sistema za navodnjavanje i reflektorima, piše zvanična stranica FK Sarajevo.

Trening centar u Butmiru, prostire se na više od 70.000 m2. Vrhunske uslove za rad prepoznali su mnogi sportski kolektivi, te je centar ugostio “A” reprezentaciju BiH, U-17 reprezentaciju Irske, U-21 reprezentaciju BiH, te žensku “A” reprezentaciju BiH. 

Najtrofejniji bh. ženski klub, SFK 2000 Sarajevo svoje premijerligaške utakmice igra u centru, na terenu koji nosi ime po legendi kluba Želimiru Vidoviću Keliju i nakon skoro dvije godine igranja, još uvijek nisu primile niti jedan gol u Butmiru.

Redovnim servisiranjem terena, Sarajevo želi zadržati postojeći kvalitet podloge, kako na terenima sa prirodnom travom, tako i na terenu sa plastičnom podlogom, a u narednom periodu, Sarajevo će realizovati novi projekat.

Modernizacija

Koševski premijerligaš sklopio je dogovor sa domaćom kompanijom "Alfe Mi", koja će izvršiti radove na izgradnji visoko kvalitetnog montažnog objekta, u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije i sala za fitnes.

- Želja nam je da našim selekcijama omogućimo što bolje uslove za rad. Realizacijom projekta sa kompanijom "Alfe Mi" napravit ćemo značajan iskorak na polju infrastrukure i dodatno ćemo obogatiti sadržaj u našem trening centru. Ova domaća kompanija poznata je po visokom kvalitetu i drago mi je što ćemo u narednom periodu realizovati ovaj projekat.”, izjavio je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo. 

Dodao je da se pri realizaciji ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo obratio svim institucijama vlasti, obzirom da je Trening Centar Bordo kluba od šireg značaja, jer svakodnevno okuplja na stotine djece, te predstavlja pored doma Sarajeva i dom različitih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovin.

- Također, u Trening centru Bordo kluba će biti održani i različiti fudbalski turniri, s toga je bitno da postoje svi potrebni uslovi, kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima brojnih selekcija. Samo zajedničkim radom možemo ispisati nove stranice historije FK Sarajevo. Želja nam je da naš Trening centar ima sav potreban sadržaj kakav i zaslužuje, te bude jedan od najboljih u regionu u skladu sa renomeom našeg kluba, zaključio je Hujić.

 Realizaciju ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.