NOGOMET

Iznenađujuća odluka: Mirza Varešanović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Olimpik

S.Me.

23.11.2017

Zvanično saopštenje kluba preko svoje službene stranice zasigurno će iznenaditi mnoge. Posebno informacija i razlog zbog kojeg je Varešanović podnio ostavku.

Odluka je to koju je Varešanović saopštio danas upravi kluba, a nakon svih dešavanja u posljednje vrijeme.

Varešanović je imao namjeru, iz privatnih razloga, napustiti tim sa Otoke po završetku jesenje polusezone. Odluku o odlasku je donio iz razloga, što se nada da će taj potez izazvati ‘šok-terapiju’ među igračima, prije revanš susreta Kupa BiH protiv Zvijezde 09, naredne srijede.

Uprava kluba se zahvaljuje Mirzi Varešanoviću na svemu što je do sada napravio i odnosu koji je imao prema klubu tokom boravka na Otoci, a i ovaj potez je pokazao da mu je stalo do ostvarenja rezultatskih ciljeva kluba.

Na taj način je potvrdio moralne osobine i gospodske manire, koji su uz neupitnu stručnost, pokazali o kakvom se čovjeku radi te se nadamo da ćemo sa Varešanovićem sarađivati i u budućnosti.

Podsjetimo se da je ovo Mirzi Varešanoviću bio drugi mandat na klupi sarajevskog tima. Nakon prvog dijela sezone Olimpik zauzima treće mjesto Prve lige sa dva boda manje od vodeće Zvijezde i bodom manje od Sloge koja je druga. 

Susret koji su igrali u okviru Kupu na Otoci poraženi su od Zvijezde 09 rezultatom 1:2.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.