NOGOMET

Šabanadžović donio veliku pobjedu Želji uoči revanša na Grbavici

Piše: N. Kr.

30.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Fudbaleri Željezničara savladali su Široki Brijeg minimalnim rezultatom (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Otvaranje utakmice proteklo je bez većih uzbuđenja, a domaći navijači su počeli navijati od treće minute.

Željo je prvu priliku imao preko Zeca u devetoj minuti, ali golman Širokog nije imao problema da odbrani taj udarac. Gosti su posjed lopte i bolju igru mogli krunisati u 16. minuti kada je Hajdarević snažnim udarcemo sa 20-ak metara šutirao, ali lopta je otišla tik pored stative Zlomislića.

Uslijedio je mirniji period igre do kraja poluvremena, a vrijedi istaći 40. minut i priliku Širokog nakon slobodnog udarca, ali lopta je otišla pored gola.

Unatoč dobrom nogometu na poluvrijeme se otišlo bez golova.

I početak drugog dijela protekao je bez većih uzbuđenja. Do prvog uzbuđenja čekala se 72. minuta kada je nakon jedne dubinske lopte Stevanovića Zec uputio snažan udarac iskosa, ali je Zlomislić sjajno reagirao.

Nakon toga, Široki preuzima i kontrolu igre i stvara nekoliko prilika koje nisu ozbiljnije ugrozile gol tima s Grbavice.

U 72. minuti nova stopostotna prilika za Željezničar. U situaciji jedan na jedan sa golmanom Zlomislićem fudbaler Plavih nije uspio da matira večeras sjajnog i raspoloženog čuvara mreže domaćih.

U 85. minuti odlična prilika za Plave. Nakon kornera šutirao je Šabanadžović, ali opet se istakao Zlomislić. Samo minut kasnije isti igrač je pogodio za veliko slavlje i prednost gostiju!

Do kraja susreta Široki je pokušavao doći do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao pa će Željezničar uoči revanša na Grbavici imati veliku prednost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.