NOGOMET

Sloboda pobijedila Čelik, postigavši dva gola iz penala

Fena

4.12.2017

U posljednjoj utakmici 17. kola nogometne Premijer lige BiH Sloboda je danas na Tušnju, pred oko 500 gledalaca, pobijedila Čelik rezultatom 3:0 (2:0). 

Tuzlaci su cijeli susret bili osjetno bolja ekipa, a u vodstvo su došli već u 4. minuti.

U prodoru je bio Amer Ordagić, prevario je vratara Mateja Markovića, ovaj ga je sapleo i sudac Adis Mulahasanović iz Sarajeva bez razmišljanja je pokazao na jedanaesterac. Siguran sa bijele tačke bio je Sulejman Krpić.

U 7. minuti u gužvi pred golom gostiju sudarili su se vratar Marković i Mahir Mehić, pa je susret tri minute bio prekinut dok se povrijeđenom ukazivala pomoć. Nastavio je utakmicu šepajući, a u 22. minuti poslije još jedne povrede izašao je iz igre, a zamijenio ga je Fikret Karajbić.

U 10. minuti Sloboda je mogla postići drugi gol, kada je na odbijenu loptu natrčao Todorović, pogodila ga je i kroz blato se zakotrljala ga mreži, ali je pogodak izbacivanjem s gol-crte spriječio Dino Jurković.

Bilo je još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva domećeg tima, od kojih treba spomenuti 36. minutu i dobar šut Ordagića koji je uzdrmao gredu.

U 45. minuti na nabačenu loptu s desne strane natrčao je Aldin Šišić, loptu je glavom nespretno zahvatio, zatresavši svoju mrežu za vodstvo Tuzlaka 2:0.

U 65. udarac Harisa Mehmedagića pogodio je stativu, da bi u 74. minuti susret definitivno bio riješen.

U šesnaestercu Zeničana Todorović je bio u prodoru, pao je preko noge čuvara, sudac nije ništa svirao, ali je na intervenciju pomoćnika Harisa Bakovića iz Sarajeva dosudio drugi penal za Tuzlake, možda i prestrogo.

Udarac s 11 metara u gol je pretvorio Amer Osmanagić, postigavši prvi pogodak u prvenstvu za Slobodu od dolaska na Tušanj.

Tako je ekipa trenera Slavka Petrovića nastavila seriju dobrih igara i rezultata, a s tri nova boda odmakla se od „fenjeraša“ Čelika i Viteza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.