NOGOMET

Željezničar je novi lider Premijer lige: Pogledajte kako su Adžemovi ratnici osvojili Pecaru!

Piše: N. Kr.

5.12.2017

Fudbaleri Željezničara pobjedom protiv Širokog Brijega (2:1) preuzeli su vodeću poziciju i vjerovatno će biti jesenji prvaci Premijer lige.

Admir Adžem je sa svojim igračima imao izvrstan mjesec iza sebe te su fudbaleri Željezničara uspjeli savladati Borac, Sarajevo te dva puta Široki te su trenutno vodeća ekipa na tabeli Premijer lige i imaju velike izglede za plasman u polufinale Kupa.

Željo je i u ligaškoj utakmici na Pecari pružio dobru partiju, ali je i Široki zaigrao mnogo bolje nego u Kup utakmici. Na kraju, viđena su tri pogotka, a Željo je opet slavio.

Nakon utakmice Adžem je kazao da je presretan.

- Šta reći poslije ovakve pobjede? Presretan sam i trebamo biti ponosni. Iza sebe imamo sjajan mjesec. Ovi igrači zaslužuju podršku i pozivam sve navijače da u srijedu dođu na Grbavicu - rekao je Adžem i uz osmjeh je dodao da kojeg god omladinca ubaci on uspije pogoditi gol.

Denis Žerić je bio igrač odluke na ovom susretu, a mladi fudbaler nije krio oduševljenje nakon utakmice.

- Znali smo da nas čeka težak meč. Presreta sam zbog pobjede i gola koji će mi biti velika motivacija za dalje - poručio je Žerić.

Podsjećamo, Željezničar revanš utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Širokog igra u srijedu od 18 sati, dok će za vikend ugostiti Radnik na Grbavici u okviru Premijer lige.


Pogledajte video sažetak utakmice Široki Brijeg-Željezničar:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.