NOGOMET

Rapsodija "Plavih" na Grbavici: Željezničar izborio polufinale Kupa!

A. Kuburović/ Avaz.ba

Piše: N. KREŠTALICA

7.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Željezničar je i u revanš-utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine bio bolji od Širokog Brijega (2:0) te je izborio polufinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj državi.

"Plavi" su započeli susret u sastavu Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Graovac, Projić, Blagojević, Hajdarević, Zakarić, Ramović, Zec i Ubiparip, dok su prvih 11 u Širokom bili Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Baša, Baraban, Ćorluka, Lončar, Begonja, Bralić i Marković.

Gosti su otvoreno ušli u susret, s obzirom na deficit iz prve utakmice. Prvu priliku imali su u trećoj minuti kada nakon ubacivanja sa strane i udarca glavom, Kjosevski odlično intervenira. Ipak, "Plavi" dolaze u vodstvu u sedmoj minuti nakon eurogola Jovana Blagojevića.

Nakon primljenog gola, gosti su krenuli još silovitije po gol koji bi ih vratio u život.

U 28. minuti odlične šanse na obje strane. Prvo je Željo zaprijetio, nakon što je Ramović sjajno prediblao dva igrača Širokog u šesanestercu te prebacio loptu na drugu stranu do Ubiparipa, koji je iz izgledne situacije šutirao preko gola. Već u sljedećem napadu, Lončar je izašao sam ispred golmana Plavih, ali Kjosevski je ukrotio njegov udarac.

Do kraja poluvremena gosti su napadali, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Željezničara pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću "Plavih".

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Na otvaranju drugog dijela Željo je opasno prijetio, ali falila je kvalitetnija završnica. 

U 53. minuti Željezničar je riješio pitanje pobjednika i prolaska u narednu fazu takmičenja. Zakarić je probio po strani, a najbolji u skoku bio je Asim Zec, koji je glavom matirao gostujućeg golmana i povisio vodstvo "Plavih".

Željezničar je i nakon drugog gola kontrolirao igru i pokazao da je u ovom trenutku kvalitetnije ekipa od Širokog. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Željezničar nastavio svoju rapsodiju i upisao pobjedu i u revanšu te je sa ukupnih 3:0 ovjerio polufinale.

Također, Ovo je bio treći međusobni susret ove dvije ekipe u proteklih sedam dana, a "Plavi" su upisali pobjede u sve tri utakmice s gol-razlikom 5:1.

Pogledajte golove sa utakmice:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.