NOGOMET

Sloboda i Petrović protiv GOŠK-a žele popraviti bodovni saldo

FENA/ Miroslav Petrović

Fena

8.12.2017

Za nogometaše tuzlanske Slobode, uoči susreta 18. kola Premijer lige BiH s GOŠK-om, karantin je organiziran u jednom mostarskom hotelu.

Jutros je prilično rano zakazan ručak, a nešto prije 11 sati Tuzlaci bi trebali krenuti za Gabelu.

Pokušaj komunikacije s trenerom Slavkom Petrovićem ili bilo kojim od njegovih saradnika, kao i igrača, nije dao rezultat – telefoni su bili „gluhi“. Poslije utakmice s Čelikom (3:0), trener Slobode izjavio je da dobru seriju igara i rezultata želi nastaviti i protiv GOŠK-a. 

- Ovo nam je šesta utakmica u tri nedjelje. Vidi se da je par igrača došlo do limita. Nadam se da ćemo do Gabele uspjeti da se dovoljno regeneriramo i uđemo u utakmicu maksimalno angažirano – rekao je Petrović.

Prema posljednjim informacijama iz tabora „crveno-crnih“ svi igrači su na raspolaganju stručnom štabu, a Petrović nema namjeru mijenjati sastav koji pobjeđuje, pa se tako očekuje da će u Gabeli nastupiti ista postava kao protiv Zeničana na Tušnju.  U posljednjih šest susreta, računajući i kup utakmice sa Slogom iz Simin Hana, Tuzlaci su upisali samo jedan poraz (Zrinjski 0:2), dva remija (Krupa 2:2 i Sloga 0:0), te tri pobjede (Vitez 4:0, Sloga 2:0, Čelik 3:0). 

Očito su strijelci proradili, jer su igrači Slobode u ovim susretima postigli 11, a primili tek četiri gola.

I sam Petrović popravlja svoju još uvijek negativnu bilancu na klupi ekipe s Tušnja. Slobodu je vodio na 10 prvenstvenih utakmica, s igračima koje je naslijedio od prethodnika Vlade Jagodića.  U prvih šest, ostvario je jednu pobjedu (Željezničar 1:0), remi (Mladost 1:1, mada je tada zbog radne dozvole sjedio u gledalištu), te čak četiri poraza (Radnik 0:1, Široki 0:3, Sarajevo 1:3, Borac 0:1). 

Na posljednje četiri ostvario je dvije pobjede, remi i poraz, tako da je Petrovićev dosadašnji skor u Premijer ligi BiH: 3 pobjede, 2 remija i 5 poraza, uz gol razliku 11:12 i osvojenih 11 bodova.

Na to treba dodati i prolaz u polufinale Kupa BiH, nakon četiri utakmice (Azot 2:1 vodio Amir Spahić, Bratstvo 2:1, Sloga 0:0, 2:0).  Računajući i kup susrete, Petrović je ostvario šest pobjeda, tri remija i pet poraza. Ilustracije radi, Jagodić je otišao s „kormila“ nakon šest prvenstvenih utakmica, bez domaće pobjede, sa pet od mogućih 18 bodova što je učinak od svega 28 posto. 

Utakmica GOŠK – Sloboda igra se danas od 13 sati uz prenos na Moja TV.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.