NOGOMET

Promjene na Grbavici: Željo ostao bez predsjednika

Avaz.ba

11.12.2017

Nakon dvije godine provedene na poziciji, predsjednik Upravnog odbora, Vedran Vukotić, odlučio se povući sa tog mjesta. 

Funkciju predsjednika Upravog odbora Vukotić je obavljao protekle dvije godine, a prije toga je 18 mjeseci proveo je na poziciji člana UO i potpredsjednika kluba. 

U tom periodu klub je prošao dug put tranzicije, turbulencija, sportskih poraza i pobjeda, nešto što će Vukotić, kao navijač i funkcioner vječno pamtiti. 

– U klubu je napravljen veliki posao u proteklom periodu. I poslovno i takmičarski stojimo jako dobro. Napredak na polju infrastrukture, omladinskog pogona i administracije je vidljiv, a poslovna situacija i finansijska pozicija je raščišćena i utvrđena. Zato postoji kvalitetna osnova za daljnje razvojne projekte, izjavio je Vukotić i dodao:

– Zahvaljujem se svima na podršci i povjerenju, bila mi je čast biti predsjednik ovog Kluba i svi moji postupci i odluke bili su vođeni isključivo dugoročnom dobrobiti Kluba. Ja ću se u narednom periodu dodatno posvetiti svom redovnom poslu, koji je bilo veoma zahtjevno raditi uz sve obaveze na poziciji predsjednika FK Željezničar. U svakom slučaju ostajem vatreni Željin navijač - kazao je Vukotić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.