NOGOMET

Čolić: Mujkanović podnio ostavku u ime svih članova UO

Fena

14.12.2017

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović podnio je neopozivu ostavku na ovu dužnost i to ne samo u svoje nego u ime svih članova Upravnog odbora tuzlanskog kluba.

Ovu informaciju je Feni potvrdio član UO Nermin Čolić, koji je rekao da je na službenom putu, ali da je bio u kontaktu s Mujkanovićem.

- Članove UO imenovao je Mujkanović i ima pravo u ime svih dati ostavku. O tome je, kako mi je rekao, obavijestio predsjednika Skupštine kluba Kemala Kurevića i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića. Ne bih komentirao razloge ostavke, ali je očito da se čovjek pomalo zamorio, te da je dobro što je odluka već objavljena kako bi se moglo razmišljati o novim ljudima - izjavio je Čolić.

Podsjećanja radi, krajem augusta UO Slobode napustio Mensur Alić, vlasnik kompanije "Menprom“ i gradski vijećnik, a od rada u klubu indirektno su se distancirali još neki članovi. Najavu ostavke u više navrata spominjao je i Mujkanović, najavljujući da će napustiti "kormilo“ kluba ukoliko se ne ostvare najavljeni ciljevi, a to je plasman u Ligu za prvaka BiH.  U izjavi za pojedine tuzlanske medije Mujkanović je rekao da treba unijeti u klub ”svježe krvi” i novih snaga. Zapostavio je rad u svojoj građevinskoj kompaniji, pa i porodicu, a unatoč naporima tokom jednogodišnjeg mandata klupskog rukovodstva, rezultati su ispod očekivanja. 

- Zatekli smo mnogo problema u Slobodi, a danas je ono prilično dobro. Sloboda je u polufinalu Kupa BiH i imamo šansu da ga osvojimo. Najvećim uspjehom u radu smatram deblokadu računa nakon mnogo godina - izjavio je Mujkanović za RTV Slon.

Prije nego što je službeno saopćio odluku o ostavci, Mujkanović je sam posjetio Kurevića, navodno i Imamovića. Pismenu ostavku će im dostaviti vrlo brzo, kako bi se na narednoj sjednici Skupštine kluba moglo izabrati novo rukovodstvo.

Pripreme Slobode za nastavak prvenstva zakazane su za 7. januar, pa se pretpostavlja da će do tada biti sazvana sjednica Skupštine i biti izabran novi predsjednik i UO Slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.