NOGOMET

Skupština Slobode još nije zakazana, Mujkanović čeka odluku

Fena

18.12.2017

Još nije poznat datum održavanja sjednice Skupštine tuzlanske Slobode. Najavljeno je da bi se trebala održati do kraja decembra, ali za sada nema informacija da će se to dogoditi.

Nakon usmene ostavke u ime cijelog Upravnog odbora, predsjednik Senad Mujkanović napisao je i pismenu ostavku, ali prema izvorima Fene, predsjednik Skupštine Kemal Kurević odbija da je primi.  U kuloarima se mogu čuti imena kandidata za budućeg predsjednika kluba, kao i to da bi Mujkanović, ipak, mogao nastaviti obavljati ovu dužnost ili barem da ostane u klupskoj upravi. 

- U ovom trenutku, šanse da ostanem na čelu kluba su minimalne. Ostat ću na mjestu predsjednika uprave do odluke Skupštine, pa ćemo vidjeti šta će delegati odlučiti – izjavio je Mujkanović za Fenu.

Što se novih kandidata tiče, "vrući krompir" stavljen je u ruke ljudima bliskim Gradskoj upravi. Kurević je pomoćnik gradonačelnika Tuzle, ali se zna da će idućeg mjeseca biti premješten na dužnost savjetnika.

Traju konsultacije oko nominiranja kandidata za predsjednika, među kojima se neslužbeno spominje i ime Slađana Ilića, federalnog poslanika, zamjenika predsjednika Skupštine TK i predsjednika GO SDP-a Tuzla.  U međuvremenu, UO Slobode smijenio je s dužnosti sportskog direktora Denisa Karića, uz obrazloženje da odbija angažman vezan za dovođenje pojačanja. Početak priprema Slobode za drugi dio prvenstva BiH zakazan je za 7. januar. Trener Petrović je ostavio spisak igrača na koje ne računa, kao i onih koje bi želio dovesti na Tušanj, a od Karića se očekuje da obavi taj dio posla. 

Kao nasljednik Karića, neutemeljno se spominje Sakib Malkočević, ali je aktuelni izbornik U-17 reprezentacije BiH odmah opovrgnuo takve špekulacije kazavši da će, osim u reprezentaciji, obavljati još samo dužnosti koordinatora Omladinskog pogona Slobode.

Malkočević je nedavno operiran, još se oporavlja i uskoro će se posvetiti obavezama vezanim za pripreme kadetske reprezentacije BiH za elitni krug kvalifikacija za EP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.