NOGOMET

Goran Zakarić: Igram u životnoj formi

Zakarić: Potvrdio kvalitet

Z. ŠARIĆ

25.12.2017

Glasanjem za najboljeg igrača u jesenjem dijelu Premijer lige navijači Željezničara potvrdili su ono što smo svi već znali.  

Goran Zakarić bio je prvo ime "Plavih" pa nije bilo neočekivano što je dobio skoro 50 posto glasova u izboru.

Kruna za rad

- Izuzetno mi znači što sam dobio priznanje od navijača. Zadovoljan sam svojim učinkom, dajem sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Devet golova koje sam postigao, samo je kruna mog rada. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača. Kada je ekipa dobra, onda se uvijek nađe neki pojedinac koji se istakne. Sam to nikada ne bih mogao – kaže Zakarić u razgovoru za "Dnevni avaz".

Na Grbavicu je, kako kaže, došao da osvaja trofeje. Nakon polusezone u kojoj je Željezničar prvi na tabeli i polufinalista Kupa, cilj bi se mogao ispuniti naljeto.

- Zasluženo smo na prvom mjestu i u završnici Kupa. Ono što nam daje za pravo kako ćemo i na kraju proći kroz cilj kao prvi, jeste da ćemo se dodatno uigrati na zimskim pripremama, jer je bilo evidentno da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje - kaže 25-godišnji fudbaler.

Doveden je kao veliko pojačanje, ali je prošle jeseni bio daleko od forme koju sada prikazuje.

- Prije toga, nisam igrao šest mjeseci, trebalo mi je utakmica da uđem u rutinu. Početak ove sezone nagovijestio je da dolazim na svoje. Trener Admir Adžem prebacio me je na desnu stranu, koja mi, realno, više odgovara iako sam ljevak, jer tu mogu češće koristiti svoj udarac.

Spremio sam se, stekao samopouzdanje i onda se sve otvorilo. Ovo je bila najbolja polusezona u mojoj karijeri, igram u životnoj formi i želim tako nastaviti - kaže Zakarić.

Svjestan je da su na Grbavici očekivanja uvijek velika.

Uvijek u vrhu

- Željo je uvijek imao ekipu za vrh i uvijek je bio u vrhu bez obzira na to ko je igrao. Sada smo u pobjedničkom nizu. Kako vrijeme prolazi sve bolje ispunjavamo zamisli trenera. Cijenim konkurenciju, ali mislim da će proljeće biti u plavoj boji - govori izvrsni fudbaler.

Dobrim igrama u Želji ponovo je privukao pažnju inozemnih klubova. Bio je pod ugovorom s Dinamom, nastupao za Slaven Belupo u susjednoj Hrvatskoj, a očekuje da će se s Grbavice otisnuti dalje.

- Želim da se okušam u nekoj jačoj ligi, vjerujem u sebe i mislim da mogu igrati na visokom nivou. Sada je važno da sa Željom osvojim trofeje, a nakon završetka sezone, vidjet ćemo hoće li biti nekih ponuda koje bi zadovoljile i klub i mene - poručuje Zakarić.


Zahvalnost Čenanu

Zakarić je želio posebno zahvaliti Aldinu Čenanu, bivšem sportskom direktoru "Plavih".

- Čenan me je zvao da dođem u Želju, sve sam dogovarao s njim i bio mi je velika podrška. Kada sam bio u krizi, stalno me je bodrio, a i sada smo u stalnom kontaktu. Žao mi je što je, zbog zdravstvenih problema, morao prestati raditi, veoma smo se zbližili - rekao je Zakarić.

Bosanska Gradiška i Zadar

Odmarao se u susjednoj Hrvatskoj, a za nekoliko dana će kući u Gradišku.

- Supruga mi je iz Zadra tako da smo tu, kod njenih, a onda ćemo kod mojih, u Bosansku Gradišku. Brzo je prošlo vrijeme pauze, ali jedva čekam 8. januar, kada počinjemo pripreme - kaže Zakarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.