NOGOMET

Željo odbio 700 hiljada eura za Šabanadžovića

Z. ŠARIĆ

3.1.2018

U svijetu fudbala toliko je novca i bukvalno je pokriven svaki dio svijeta da uopće ne čudi što su se na radaru klubova i menadžerskih agencija našli talentirani fudbaleri Željezničara Anel Šabanadžović i Haris Hajdarević.

Mladi prvotimci Želje su u prvom dijelu sezone Premijer lige imali bitne uloge u putu "Plavih" ka prvom mjestu tabele i polufinalu Kupa. Osim toga, nastupali su za juniorski tim koji se plasirao u 3. kolo Lige prvaka za mlade. 

Na Grbavici su se osigurali da talentirani fudbaleri ne odu tek tako, Šabanadžović (18 godina) ima ugovor do ljeta 2020. godine, a Hajdarević (19 godina) do novembra 2021. godine.

Konkretne ponude već stižu, ali u Želji su odlučni da ove zime ne prodaju svoje "zlatne koke" osim ako ne stigne ponuda koja se ne može odbiti.

Njemačka menadžerska agencija koja zastupa Šabanadžovića već je ponudila da ga proda u Italiju ili Njemačku za milion eura, uz to da im pripadne 30 posto od te svote, tako da bi klub zaradio 700 hiljada, a agencija 300 hiljada eura.

U Želji su odbili takvu opciju, stav kluba je da ni Šabanadžović, a ni Hajdarević neće biti prodati ispod milion eura.

U italijanskim medijima već se pojavila informacija da Šabanadžovića žele Roma, Atalanta i Fiorentina, ali, kako saznajemo, lista klubova je mnogo duža.

Klub će pokušati zadržati igrače bar do juna, ne samo zbog cijene koja će tada sigurno biti još veća već zbog činjenice da se ekipa bori za oba trofeja i njeno slabljenje ne bi mogao opravdati ni ogroman novac.

Uz to, u februaru na Grbavici gostuje Atletiko iz Madrida, već je najavljen dolazak mnogih skauta. Šabanadžović će s juniorskom reprezentacijom igrati i drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Adžemova djeca 

Kada je Admir Adžem prvi put vodio Želju, u sezoni 2014./2015., u tim je stavio Riada Bajića, Amira Hadžiahmetovića i Kerima Memiju, od kojih je klub kasnije zaradio oko milion i 300 hiljada eura.

I u svom drugom mandatu trener "Plavih" dao je šansu djeci koju je trenirao u omladinskim kategorijama i već je jasno da je ponovo napravio pravi potez. Osim Šabanadžovića i Hajdarevića, u prvom timu su Kemal Osmanković, Denis Žerić i Ajdin Mujagić, a na golu se već ustalio Vedran Kjosevski.

18

godina ima Šabanadžović, rođen je 24. maja 1999.

19

godina ima Hajdarević, rođen je 7. oktobra 1998.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.