NOGOMET

Pred "Žutim" su veliki problemi: Pogledajte kako bi mogla izgledati reprezentacija BiH sa selektorom Prosinečkim

M. Da.

5.1.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora.

Robert Prosinečki izabran je da na klupi "Zmajeva" naslijedi Mehmeda Baždarevića, s čime reprezentacija BiH ulazi u novu eru.

Prosinečkog čeka težak zadatak, tim prije što u ekipi više nema dvojice iskusnih reprezentativaca, koji su se ove godine oprostili od državnog dresa, pa će "Žuti" morati tražiti alternative na pozicijama koje su pokrivali Senad Lulić i Vedad Ibišević.

Hrvatski je stručnjak u karijeri vodio ekipe Crvene zvezde, Kayserispora i reprezentacije Azerbejdžana, a u sve tri momčadi je uglavnom forsirao formaciju 4-1-4-1, a s obzirom na igrački kadar "Zmajeva", za očekivati je da i u utakmicama reprezentacije BiH "Zmajeve" gledamo u istoj formaciji.

Kostur ekipe koja je 2014. godine izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu lagano se osipa. Osim Ibiševića i Lulića, Prosinečki vjerovatno više neće računati ni na Emira Spahića, Sejada Salihovića i Harisa Medunjanina pa je za očekivati da uskoro vidimo neka nova imena u reprezentaciji.

Najviše problema moglo bi biti u veznom redu, pogotovo nakon odlaska Lulića, gdje će Prosinečki imati veliki problem koga staviti na lijevu stranu veznog reda. Osim toga, još je uvijek veliko pitanje u kakvom je stanju Muhamed Bešić, koji u Evertonu igra za rezervni tim, te je potpuno van forme.

Naredne utakmica reprezentacija BiH igra na sjevernoameričkoj turneji krajem ovog i početkom idućeg mjeseca, kada će Prosinečki i debitovati na klupi "Zmajeva".

BiH 29. januara igra protiv SAD, a tri dana poslije protiv Meksika, te će Prosinečki na ova dva susreta moći vidjeti s čim raspolaže u reprezentaciji BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.