NOGOMET

Fudbaleri Željezničara počeli pripreme za proljetni dio Premijer lige BiH

Fena

8.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Fudbaleri Željezničara danas su počeli s pripremama za proljetni dio sezone Premijer lige BiH na Grbavici, a na prozivci se odazvalo 28 igrača, dok će se Vojo Ubiparip ekipi priključiti sutra.

'Plavi' su jesenji dio završili na liderskoj poziciji s jednim bodom više od ekipe Zrinjskog, a očekivanja iz tabora tima s Grbavice su visoka i žele da nastave u istom ritmu kako su završili polusezonu.

Šef struke Željezničara Admir Adžem optimističan je pred nastavak proljetnog dijela sezone.

- Možemo očekivati ekipu kao što smo završili polusezonu. Samo djelovanje u prijelaznom roku govori da smo zadovoljni, nismo htjeli mnogo mijenjati, vjerujemo ovoj ekipi igrača, smatram da imamo kvalitete i da možemo ispuniti ciljeve koje je klub stavio pred nas a to je borba na oba fronta - rekao je Adžem.

Na pitanje da li Željezničar planira dovoditi nova pojačanja, Adžem je odgovorio da će klub iskoristiti svaku šansu ukoliko se ukaže prilika za igračem koji odgovara kvalitetom.

Dodaje da će se dosadašnja praksa uvođenja juniora u prvi tim nastaviti.

- Naši juniori su ranije krenuli s pripremama, zato što igraju utakmicu Omladinske UEFA lige pravka protiv Atletiko Madrida, sada ih nećemo remetiti, ali će neki nakon toga sigurno dobiti šansu - poručio je trener.

Fudbaler Željezničara Goran Zakarić očekuje težak nastavak sezone, ali ističe da se ekipa odmorila i spremna je za rad.

- Napunili smo baterije. Nadam se da će nas povrede zaobići i da se novi igrači uklope. Borit ćemo se na oba fronta. Nekoliko igrača je otišlo, ali je najbitnije da je ostao taj kostur ekipe koji je iznio teret kroz polusezonu i nadam se da ćemo biti maksimalno fokusirani. Uz malo sreće ćemo ostvariti naše ciljeve, a to sve zavisi od nas - zaključio je Zakarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.