NOGOMET

Ćulum ne ide u Libiju

J. J.

15.1.2018

Sloboda je u sklopu priprema za proljetnu polusezonu već odigrala prvi testni meč, a u duelu protiv niželigaša Proletera ostvarena je pobjeda od 3:1. Iako je težište na kondicionoj pripremi, šef stručnog štaba tuzlanskog premijerligaša Slavko Petrović želio je kroz ovaj susret vidjeti od čega su satkani neki fudbaleri koji su na Tušanj stigli na probu.

Među njima je Rijad Hajdarević (22), nekadašnji omladinac Sarajeva, koji je posljednji angažman imao u češkom niželigašu Horovičku. Hajdarević igra na poziciji veznjaka i desnog krila. Šansu da pokaže koliko zna dobio je i Marko Kolaković (19), ofanzivni veznjak zvorničke Drine.  

Na probi u Rudarskoj 2 je i Belmin Bojić (21), čuvar mreže Prokosovića. Dodajmo da je na subotnjem meču protiv Proletera u sastavu "Crveno-crnih" bio i Milan Ćulum. Iskusni vezni igrač priključio se timu sa zakašnjenjem, iako se špekuliralo da će karijeru nastaviti u Libiji.

Zbog povrede je susret propustio stoper Haris Mehmedagić, a zbog istih problema Aldin Hrvanović (19), nekadašnji junior Željezničara na probi u Slobodi, poslije nekoliko treninga, nije se više pojavljivao na Tušnju.

Posljednja vijest iz Slobode govori i da će napadač Ismar Tandir (22), prema svemu sudeći, napustiti Slobodu. Iako s Tuzlacima ima ugovor do 2020. godine, ovih dana se očekuje raskid saradnje s tuzlanskim premijerligašem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.