NOGOMET

Avdukić potpisao za Željezničar

Avaz.ba

16.1.2018

Iskusni golman Asmir Avdukić koji je u prethodnoj sezoni nosio dres banjalučkog Borca stat će među stative Prvoligaša Republike Srpske Željezničar Sport tima, a sa ovim klubom potpisao je ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja.

Avdukić je sa reprezentacijom BiH učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a kada je klupska karijera u pitanju nosio je dres nekih od najkvalitetnijih BH klubova. Izuzetno zadovoljan zbog nove stranice u karijeri., pišu nezavisne.com.

- Pratio sam ono što Željezničar radi prethodnih godina, napravili su jednu priču koja je prepoznatljiva na ovim prostorima i to je nešto što me privuklo u ovaj klub. Poznajem se sa šefom stručnog štaba Branislavom Krunićem, zajedno smo se radovali, zajedno tugovali i mnogo vremena proveli zajedno na terenu. Moja ambicija je da ovim mladim fudbalerima pomognem svojim iskustvom - rekao je Avdukić.

 Šef struke Željezničar Sport tima Branislav Krunić kaže da je ovo transfer koji će unaprediti igru i prvog tima ali i omladinskog pogona.

- Drago mi je što je Asmir došao u klub, kao igrači smo sarađivali na terenu, postigli smo mnogo uspjeha i nadam se da ćemo i u ovom klubu imati isti kurs. Velika je stvar što je on u svojim poznim igračkim godinama odlučio da pomogne mladim igračima jer je on čovek sa ogromnim iskustvom koje može prenijeti na mlade i talentirane fudbalere, a posebno golmane. On je neko ko će golmanima moći pokazati neke elemente na terenu. Njegovo prisustvo će nam mnogo značiti, a svakako će to biti korisno i za njega jer se on opredijelio da u budućnosti nastavi sa trenerskim poslom - rekao je Krunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.