NOGOMET

NK Čelik pojačan sedmoricom novih nogometaša

( Ilustracija)

Fena

19.1.2018

U prvoj kontrolnoj utakmici, u okviru prvog dijela zimskih priprema za nastavak prvenstvene sezone, nogometaši Čelika danas su poraženi od prvoligaša Igmana iz Konjica rezultatom 1:2.

U utakmici, koja je igrana na glavnom terenu SRC Kamberovića polje, trener Slaven Musa dao je priliku za nastup 18 igrača, a ovoj grupi pridružit će se još najmanje trojica novih igrača koje se planira angažirati do početka prvenstva.

Redove Čelika do sada su pojačali: Ognjen Đelmić, Toni Livančić, Nemanja Anđušić, Marin Jurina i Enes Akgun, mladi igrač sa turskim i francuskim državljanstvom, a dres ligaša sa Bilina polja nositi će još tri iskusna igrača, napadač Stevo Nikolić, stoper Boris Pandža, te bivši veznjak Galatasaraja i reprezentacije Turske Engin Bajtar (Baytar).

Stručni štab će sutra sačiniti konačnu listu igrača, koji će u naredni ponedjeljak otputovati za Tursku gdje će u Antaliji boraviti narednih 14 dana i odigrati četiri kontrolne utakmice.

Prema najavama iz kluba osim stručnog štaba Čelikova ekspedicija će brojati 25 nogometaša, koji bi trebali osigurati premijerligaški status NK Čelika.

Do polaska ekipe za Antaliju moguće je da će stručni štab angažirati još nekog domaćeg igrača, jer se nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva klub odrekao usluga čak 12 nogometaša.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.