NOGOMET

Prosinečki: Svi će dobiti šansu u SAD

D. Jurišić/Avaz.ba

D. Jurišić

21.1.2018

U Trening-centru NSBiH u Zenici danas je održana konferencija za pripadnike medija, na kojoj su se pojavili selektor naše „A“ reprezentacije Robert Prosinečki i dvojica naših nogometaša.

Sigurno je da me veseli što su pred nama dvije jake utakmice u Americi, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga imamo li problema sa povredama. U biti, ovdje su svi spremni, igrači iz domaćeg prvenstva, iz U-21 reprezentacije. Vinko Marinović mi je dosta pomogao u cijeloj ovoj priči.

Imamo tri dana na raspolaganju ovdje, upoznat ćemo sve igrače s onim što bih ja htio od njih na terenu. U planu je da održimo po jedan trening dnevno uz razgovore. Najvažnije je da će svi imati šansu, hoću da ih sve mogu tamo pogledati. Ne zanima me ko je mlad ili star, nego samo oni koji mogu. Vjerujem da će biti dosta igrača koji će i poslije ove reprezentativne akcije konkurirati za nastupe u državnom dresu – rekao je Prosinečki i dodao da u zadnjim danima ima dosta poziva od igrača koji igraju u dobrim klubovima, a žele se priključiti našoj reprezentaciji.

Na kraju je istakao kako je zadovoljan Trening-centrom u Zenici i popratnim sadržajima koji su odlični za nesmetano obavljanje priprema.

Ćavar: Vjerujem da ćemo se u Americi pokazati u dobrom svijetlu



Marijan Ćavar, debitant u „A“ reprezentaciji, okupljenim novinarima je rekao da mu nakon potpisa za Aintraht i poziva u reprezentaciju ova 2018. godina nije mogla bolje početi.

- Uzbuđen sam zbog svega što mi se događa u zadnjim danima. Na meni je da radim, da u svaki trening uđem maksimalno i pokušam se nametnuti trenerima a na njima je odluka šta će biti dalje. u Americi nas očekuju kvalitetni protivnici ali i ova naša ekipa ima određenu klasu i nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svijetlu. Ovaj poziv u A selekciju je velika čast za svakog igrača, posebno za mene jer sam ovdje jedan od najmlađih – rekao je Ćavar.

Ahmetović: U Premijer ligi ima igrača na koje se može računati

Mersudin Ahmetović, jedan od najiskusnijih igrača na ovom okupljanju, rekao je novinarima kako same godine nisu bitne nego mogućnosti igrača na terenu.

- Svakako mi je čast i privilegija igrati za BiH i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Očekujem da ćemo svi dati svoj maksimum, odigrati dobro i pokazati da u Premijer ligi ima dosta kvalitetnih igrača na koje se može računati u budućnosti – rekao je Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.