NOGOMET

SFK 2000 i FK Sarajevo produžili uspješnu saradnju

A. M.

22.1.2018

Fudbalski klub Sarajevo i najtrofejniji ženski fudbalski klub u regionu, SFK 2000 Sarajevo, potpisali su novi, trogodišnji memorandum, te su obnovili međusobnu saradnju. SFK 2000 Sarajevo ostat će tako i u narednim godinama dio Fudbalskog kluba Sarajevo, a trenerica i predsjednica kluba, Samira Hurem, istakla je svoje zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Sarajevom.

- FK Sarajevo je za nas izuzetan partner i čvrst oslonac za sigurnu budućnost. Zahvaljujući FK Sarajevo naš klub je pored postojećih rezultata na domaćoj sceni dobio dobru organizaciju, infrastrukutu i mnoge mogućnosti. Također, u proteklim godinama dobile smo jednu posebno prepoznatljivost i zaista nam je drago što ćemo i dalje širom Europe ponosno nositi Bordo-bijele boje i grb kluba. Sigurno je, da je Sarajevo i više od fudbalskog kluba i za kolektiv SFK 2000 Sarajevo predstavlja veliku satisfakciju što smo dio velike Bordo porodice, okupljene oko FK Sarajevo - izjavila je Hurem.

Predsjednik boarda direktora FK Sarajevo iskazao je svoje zadovoljstvo.

- Sportski rezultati SFK 2000 Sarajevo u proteklim godinama, kao i predan rad trenerica i igračica zaslužuju svako poštovanje i priznanje. Izabranicama Samire Hurem želimo uspješnu 2018. godinu i vjerujemo da će i u ovoj kalendarskoj godini novim uspjesima obradovati sve zaljubljenike, u nama najdraže Bordo-bijele boje - poručio je Alen Hujić ispred FK Sarajevo.

Saradnja SFK 2000 Sarajevo i FK Sarajevo započela je 2015. godine, a naš najtrofejniji ženski fudbalski klub ima impresivnu dominaciju u domaćem fudbalu, sa 15 vezanih domaćih titula, odnosno 14 vezanih pobjeda u finalu Kupa BiH, uz brojne međunarodne uspjehe. 

U proteklim godinama, SFK 2000 Sarajevo je pokrenuo i školu fudbala za djevojčice, na šta su posebno ponosne iz ovog kolektiva, te pozivaju sve zainteresirane djevojčice da im se pridruže, kako bi one postale u budućnosti šampionke i reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.