NOGOMET

Nogometaši Sarajeva od danas u Antaliji: Izabranike Musemića očekuju kvalitetne pripreme u Turskoj

Piše: Avaz.ba

26.1.2018

U popodnevnim satima današnjeg dana fudbaleri Sarajeva otputovali su na završni dio priprema u Antaliji. 

Igrače Sarajeva u Turskoj očekuju četiri prijateljske utakmice, a u toku priprema priključit će se i reprezentativci Bekić, Ahmetović, Mihojević i Sarić. 

Četiri utakmice

Prva prijateljska utakmica u Turskoj je na rasporedu 28. januara, a protivnik je učesnike Lige Prvaka, FC Qarabag (AZE). 

Drugi protivnik u Antaliji je ruski drugoligaš Kuban Krasnodar (2.2.2018.), a preostala dva protivnika su FC Mariupol iz Ukrajine (4.2.2018.) i FK Budućnost Podgorica (8.2.2018.). 

Uoči polaska bordo ekipe, medijima se obratio Husref Musemić, šef struke Sarajeva.

Imamo fantastične uslove i igrat ćemo četiri utakmice. Naša nesreća je što nećemo imati četiri standardna igrača. Znam da su navijači nestrprljivi i želim im reći da će biti novih igrača. Teško je doći do igrača. Mi ne želimo da pravimo grešku i da dajemo nekom ugovore na duži period. Mi ćemo u naredna dva-tri dana riješiti još dva igrača, ali nikome ne mogu ništa obećati. Igrači kažu u redu i onda ispadne drugačije. Ne želimo praviti greške kao u posljednje četiri godine. Znate da svaki trener živi od rezultata, tako da je moj interes da imam što kvalitetniju ekipu i što veći broj dobrih igrača. Što se tiče ekipe, okosnica tima je tu, a došli su i Šofranac i Halilović. Nismo puno promijenili ekipu, ali potrebno je još igrača zbog konkurencije i 14 utakmica koje su svaka na svoj način teška. Ambicije su velike i želimo na proljeće biti bolji nego jesenas - kazao je Musemić. 

- Igrači bi morali i trebali više. Pokušavaju da tempiraju svoju formu kada je nama najviše potrebno. Ima dva ili tri igrača sa kojima nisam zadovoljan do sada. Sjedit će sa mnom na klupi i neće više biti na terenu, nego pored mene, rekao je Husref Musemić, te se nadovezao na nova pojačanja:

- Halilović se dosta dobro pokazao, a Šofranac je trenirao po posebnom treningu, nije igrao protiv Veleža jer je imao neku povredu i nismo htjeli da rizikujemo. Nadamo se da smo pogodili, a utakmice će pokazati najviše kad počne prvenstvo. Ambicije su visoke. Mi ćemo se potruditi da budemo bolji nego što je bilo jesenas. Prošle godine je bilo turbulentno, puno čudnih utakmica, promjene trenera, ali smo se uspjeli vratiti. Želimo biti bolji na proljeće, koliko ćemo uspjeti ne znam. Obećavam navijači onima koji budu sa nama da ćemo se potruditi da ove igrače spremimo maksimalno i budemo bolji. 

Medijima se obratio i Krste Velkoski, napadač tima s Koševa.

- Prvi dio priprema uglavnom se radi na snazi i na trci. Sada nas očekuju ljepši tereni, ljepše vrijeme u Antaliji, da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje u proljetnom dijelu. Svi su igrači zdravi, ono što je najbitnije nema povreda. Nedostaju nam samo četiri igrača koja su sa reprezentacijom u Americi, i čekamo ih da se vrate, da se okupimo, i uigramo za ono što nas očekuje na proljeće.

Pojačanja se uklopila

Velkoski se zatim osvrnuo i na nova pojačanja koja su stigla u Sarajevo. 

- Novi igrači su se svi dobro uklopili. Ponašaju se kao da su ovdje dugo vremena. Sa naše strane prihvaćeni su na najbolji način i na njima je sada da pokažu šta znaju i vidjećemo da li će pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Biće teških utakmica. Svaka utakmica je derbi, svaka utakmica je finale, i vidjećemo šta ćemo napraviti. Znamo koji su naši ciljevi. Mi ćemo se potruditi da to ostvarimo i vidjećemo šta ćemo napraviti. 

Nakon okončanja priprema u Turskoj, fudbalere Sarajeva očekuje početak proljetnog dijela prvenstva i gostovanje Širokom Brijegu (17.2.2018.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.