NOGOMET

Cijela ženska nogometna reprezentacija BiH uči znakovni jezik zbog nove igračice

Patria

5.2.2018

Djevojke ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine do 16 godina angažirale su učitelja znakovnog jezika da ih poduči tom pismu, kako bi mogle lakše komunicirati s novom igračicom u timu, koja im se priključila nedavno, piše NAP.

Izuzetno talentirana Jovana Stevanović, igračica Ženskog fudbalskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine nacionalnom timu pridružila je početkom mjeseca, a njene kolegice gostoprimstvo su joj izrazile na posve neobičan način.

Koordinatorica za ženski nogomet Ivana Vlaić kaže za novinsku agenciju Patria da učenjem znakovnog pisma žele postići dva cilja: olakšati komunikaciju između tima i Jovane, ali i poslati snažnu poruku da osobe koje imaju neki nedostatak trebaju i mogu biti dio društvene zajednice u cijelosti.

- Ovo je prvo okupljanje reprezentacije nakon što nam se Jovana pridružila. Dogovorili smo da tokom svakog okupljanja pozovemo učitelja znakovnog jezika da cijeli tim podučava znakovnom pismu - rekla je Vlaić, dodajući da cijeli tim uživa u novim aktivnostima.

Jovana Stevanović, iako ima problema sa sluhom i govorom, trenutno je s 25 golova druga na listi golgeterki kadetske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njen klub je uvjerljivo prvi na tabeli i ozbiljne su kandidatkinje za šampionsku titulu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.