NOGOMET

Vajcer na Tušnju?

J. J.

9.2.2018

Iz Rudarske 2 konstantno stižu vijesti o mogućim prinovama.

Slavko Petrović još je ranije istaknuo da očekuje još dva nova fudbalera, a jedan od njih trebao bi biti 29-godišnji hrvatski veznjak Ivor Vajcer (Weitzer).

Riječanin igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za veliki broj klubova. U rodnoj zemlji nosio je dresove Rijeke, Orijenta, Pomorca, Istre, Zadra i Lučkog, a igrao je još za Široki Brijeg, iranski Malavan, mađarski Peši, grčki Panelefsinijakos, albansku Vlazniju i uzbekistansku Bukaru. 

Pored Vajcera, na Tušnju očekuju i dolazak veznjaka iz Gane, ali će on biti na probnom radu. Iako su online mediji širom naše zemlje prenijeli da će novi igrač Slobode postati bivši reprezentativni napadač Nigerije Uče Nvofor (26), izvjesnije je da se to neće desiti.

- Njegov dolazak nije dogovoren i malo je vjerovatno da će on postati igrač Slobode - objasnio nam je Senad Mujkanović, predsjednik Slobode.

Otpao je i dolazak slovenskog napadača Dalibora Volaša, ali su se na jučerašnjem treningu pojavile novajlije, veznjak Semir Musić i stoper Toni Tipurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.