Sloboda ostala bez 14 igrača

Autor: Avaz Sport
13.02.2018 16:54
A
A
A

Tokom zimske pauze na Tušnju je bilo veoma prometno. Slobodu je napustilo, ili su dobili otkaz, 14 nogometaša, a došlo je devet novih.

Tuzlanski premijerligaš je ostao bez više od jedne kompletne ekipe, a to su igrači: Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazlić, Miloš Kalezić, Almedin Ziljkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić, dok su Adnan Mujkić i Edin Salkić otišli na posudbu u druge klubove, objavljeno je na službenoj klupskoj stranici. 

Od 8. januara, kada su počele pripreme „crveno-crnih“ za proljetni dio sezone, u Slobodu su došli: Igor Marković, Perica Ivetić, Miloš Mijić, Amer Bekić, Edin Rustemović, Borislav Terzić, Aldin Hrvanović, Semir Musić i Ivor Weitzer.  Iz Omladinskog pogona priključeni su Eldin Omerović, Dino Hodžić, Saša Maksimović, Armin Hodžić, Adin Omić i Alen Kurtalić, prenosi Fena. 

Sloboda uoči subotnjeg susreta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiv Mladosti iz Doboj Kaknja na raspolaganju ima tri čuvara mreže i 24 igrača.  Ono što je zanimljivo svakako je činjenica da je 12 igrača poniklo u Slobodi, 11 igrača pripada kategoriji U-21, dok sedam nogometaša prvog tima ima pravo nastupa za juniorski sastav Slobode, ističu u Slobodi. 

U prvom dijelu sezone Sloboda je promijenila i šefa stručnog štaba, pa je tako Vladu Jagodića naslijedio Slavko Petrović. Pred nastavak prvenstva, Sloboda zauzima 10. mjesto sa 16 bodova i nalazi se u grupi timova koji će se boriti za opstanak.