NOGOMET

Stručnjaci za Avaz.ba prognoziraju nogometnog prvaka BiH: Četiri su kandidata, ali nas očekuje zanimljiva Premijer liga

Piše: A. SOKOLOVIĆ

16.2.2018

U subotu nas očekuje nastavak nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon dvomjesečne pauze ovog vikenda nastavlja se takmičenje u elitnom nogometnom razredu odigravanjem susreta 19. kola.

Četiri susreta bit će odigrana u subotu, a dva u nedjelju.

Derbi se igra u nedjelju na Pecari, gdje Široki Brijeg dočekuje Sarajevo. 

Vodeći Željezničar ide u goste Krupi, dok Zrinjski dočekuje GOŠK.

Portal Avaz.ba uoči nastavka Premijer lige kontaktirao je naše nogometne stručnjake i novinare, kojima smo postavili samo jedno pitanje - ko je najozbiljniji kandidat za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Evo šta su nam kazali: 

Denijal Pirić. Denijal Pirić

- Iskristaliziralo se kroz dosadašnje prvenstvo da su prvi kandidati Široki, Željezničar, Sarajevo i Zrinjski. Između ta četiri kluba možemo tražiti budućeg prvaka. Sarajevo ima izgledne šanse, Zrinjski je tu, Željo je završio prvi dio na liderskoj poziciji. Lično navijam da Sarajevo bude šampion – kaže Denijal Pirić, bivši as FK Sarajevo, koji je protekle sedmice proglašen kao ubjedljivo najbolji igrač iz Bosne i Hercegovine koji je nosio dres zagrebačkog Dinama, s kojim je svojevremeno osvojio Kup sajamskih gradova. 

Bulent Bišćević. Bulent Bišćević

- Željo i Zrinjski su moj prvi izbor, ali ne treba zaboraviti ni tim s Koševa. Volio bih da prvak bude moj Željezničar. Naš tim je na pauzu otišao kao lider i očekujem da to bude do kraja prvenstva i u Ligi za prvaka – kaže Bulent Bišćević, bivši as Željezničara. 

Elvir Bolić. Elvir Bolić

- Očito da se „zakuhalo“. Vidjet ćemo kada krene Liga za prvaka ko bi mogao da izbije u prvi plan. Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Široki imaju podjednake šanse. Veoma je teško bilo šta prognozirati sada, jer je ostalo 13 kola, ali sam uvjeren da ćemo imati dobro i zanimljivo prvenstvo – kaže Elvir Bolić, bivši as zeničkog Čelika i zvijezda mnogih turskih klubova. 

Kemal Ahmetović. Kemal Ahmetović

- Prema svemu što se dešavalo u proteklih 19 kola jeseni, Željo i Zrinjski bi trebali biti glavni kandidati. Željezničar nekako ima više motiva u odnosu na ostale, s obzirom na to da se titula čeka na Grbavici, a Zrinjski je to već obilato iskoristio proteklih sezona – kaže Kemal Ahmetović, novinar FTV-a. 

Mirsad Dedić (sredina). Mirsad Dedić (sredina)

- Sarajevo i Željezničar su prvi kandidati. Ako Sarajevo pobijedi u Širokom Brijegu, prema mom mišljenju, prvi  su kandidati za prvaka. Moja ekipa je nedavno igrala protiv Širokog. Izgubili smo, ali me Hercegovci nisu dojmili da su tim koji može jurišati na naslov – kaže Mirsad Dedić, bivši golman Sarajeva, koji trenutno kao trener radi u Slogi iz Siminog Hana. 

Emir Delić. Emir Delić

- Željezničar je moj prvi tip za prvaka, jer ima bodovnu razliku u odnosu na ostale. Iza njih dolazi Sarajevo, koje ima najbolju ekipu u ligi. U jesenjem dijelu su igrali najbolji nogomet. Naravno, ne treba ni Zrinjski zaboraviti, čiji nogometaši igraju sjajno kada najviše treba – kaže Emir Delić, novinar Al Jazeere Balkans. 

Adnan Gušo. Adnan Gušo

- Željezničar, Široki, Sarajevo i Zrinjski. Ovim redom. Moram priznati da je sve to u „pet deka“. Volio bih da prvak bude Željezničar, ali se nisu posebno bodovno izdvojili. Posebno će biti zanimljivo u Ligi za prvaka – kaže Adnan Gušo, bivši golman Željezničara i reprezentacije BiH. 

Sead Kajtaz. Sead Kajtaz

- Prvi dio prvenstva je iza nas, ali nas tek sada očekuje prava borba za prvaka. Željezničar je prvi na tabeli, ali trenutno nemaju veliku bodovnu razliku da bi se sa sigurnošću govorilo o  njihovom naslovu. Ipak, prvi su kandidati, ali iz utrke ne treba izbaciti ni Sarajevo, kao ni Zrinjski i Široki. Očekujem da će prvenstvo biti zanimljivo i usudio bih se kazati i najzanimljivije do sada – smatra Sead Kajtaz, bivši as mostarskog Veleža. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.