NOGOMET

Željo ide na pobjedu u Krupi

Avaz.ba

16.2.2018

Fudbaleri Željezničara će sutra odmjeriti snage sa domaćom Krupom, a tim povodom medijima su se obratili šef stručnog štaba, Admir Adžem, te prvotimac, Vedran Kjosevski.

– Nakon ove duge pauze napokon počinje borba za bodove, napokon počinju prave utakmice. Mi smo odradili dobre pripreme, nadam se da smo se dobro spremili. Čeka nas teška utakmica, težak protivnik, protivnik koji na svome terenu može biti jako nezgodan, ali i protivnik koji je tokom ove zimske pauze dosta mijenjao sastav. Mi nismo dosta mijenjali, i nadam se da ćemo već u prvom kolu pokazati dobru igru i uz jedan angažovan pristup ostvariti ono što želimo kako bi u nastavak sezone ušli u dobrom raspoloženju i pokušati već od početka najaviti borbu za prvo mjesto, izjavio je Admir Adžem.

Golman lidera Premijer lige, Vedran Kjosevski, optimista je pred prvi meč nastavka sezone.

- Sigurno da smo se zaželjeli utakmica i igre za bodove. Analizirali smo ekipu Krupe koja je ostala bez pravih igrača, međutim koncepcija igre im je ostala ista tako da nema nekih iznenađenja. Igrat ćemo na zahtjevnom terenu, ali mi smo profesionalci i prilagodit ćemo se. Zadovoljan sam pripremama, bilo je uspona i padova, ali to je bolje da ostane na pripremama nego u borbi za bodove. Ne bih se vraćao na prošlu sezonu, izgubili smo što smo izgubili. Ove sezone imamo jasan cilj, znamo koji je, a posljednjih šest utakmica daju nam veliki motiv za nastavak sezone, istakao je čuvar mreže „Plavih“.

Plavi su otputovali u Banjaluku gdje su obavili trening i boravit će do sutrašnjeg susreta koji počinje u 14.30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.