NOGOMET

Željezničar pobjedom zadržao lidersku poziciju, Zrinjski preokrenuo protiv GOŠK-a

Piše: S.Me.

17.2.2018

Danas se, nakon dvomjesečne pauze, nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine u okviru 19. kola, u kojem je Željezničar sačuvao bod prednosti u odnosu na prvog pratioca i branioca naslova Zrinjskog. 

Fudbaleri Železničara danas su savladali Krupu rezultatom 4:2 i zadržal su lidersku poziciju ispred Zrinjskog, koji je U Mostaru gubio na početku susreta od GOŠK-a da bi u drugom poluvremenu ipak preokrenuli prednost gostiju za konačnih 3:2.

Sloboda je također u istom terminu slavila protiv Mladosti 2:0.

Krupa danas nije uspjela da pruži dobru igru protiv lidera prvensta, koji je u napadu bio izuzetno raspoložen postigavši četiri gola.

U prvom poluvremenu Ubiparip je postigao dva gola za Želju, da bi Aleksić smanjio prednost gostiju u 35. minuti na 1:2. Na otvaranju drugog dijela Zakarić povećava prednost gostiju na 3:1. Sa bijele tačke u 54. minuti Milanović ponovo smanjuje prednost lideru na 2:3. Nastavak utakmice ipak pripada Željezničaru koji drugim golom Zakarića u 76. minuti postavlja konačan rezultat meča 4:2.

Zrinjski se u Mostaru dosta namučio sa GOŠK-om iz Gabele koji je pružio jak otpor trenutno drugoplasiranoj ekipi prvenstva. Gostima je pripalo prvo poluvrije kojeg su okončali u svoju korist rezultatom 1:0 a strijelac je bio Barić u 10. minuti.

Nastavak meča u potpunosti pripada domaćinu. Tri gola Filipovića su bila dovoljna za preokret protiv GOŠK-a. Dva gola je postigao iz penala, a svojim posljednjim u 89. minuti donio je veliko slavlje domaće publike za 3:2, jer su gosti i u drugom poluvremenu bili postigli gol samo nekoliko minuta nakon što je Zrinjski bio izjednačio. Na kraju su ipak tri boda ostala u Mostaru rezultatom 3:2 za Zrinjski.

Sloboda je na Tušnju savladala Mladost i to tek u drugome poluvremenu, gdje su postigli oba gola. Strijelci su bili Rustemović i Husić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.