NOGOMET

Iz GOŠK-a poručili: Kažite nam ako trebamo ispasti iz lige!

Avaz Sport

19.2.2018

Nakon što su im na utakmici protiv Zrinjskog dosuđena dva, u najmanju ruku sporna penala, iz GOŠK-a su se oglasili saopćenjem u kojem pitaju da li neko želi da ih istjera iz lige.

GOŠK je u Mostaru vodio 1:0 i 2:1, ali je dva gola primio iz penala, a onda i treći u posljednjim trenucima utakmice.

- 'Pitamo se dokle gospodo ide vaš nemoral jer morala očito nemate. Želimo vjerovati da je ovo uradio dotični pojedinac iz njemu poznatih razloga, ali se bojimo da nije tako. Bojimo se da iza ovoga stoje organizirane interesne grupe ljudi koji vjerovatno smatraju da jednom klubu kao što je GOŠK bez obzira na njegovu tradiciju koja traje 100 godina (osnovan 1919. godine) nije mjesto u Premijer ligi ili možda se mora spasiti neko na uštrb 'malog' GOŠK-a? Ako je već tako dotična gospodo, onda imajte toliko morala i hrabrosti pa nam to kažite i mi ćemo sami istupiti iz lige da se ne blamirate još 13 kola do kraja, a mi da se dodatno ne izlažemo troškovima.

Imali smo razne seminare pred početak prvenstva u Sarajevu od uposlenika NSBiH gdje je akcent stavljen na zaštitu integriteta takmičenja i sada vas gospodo pitamo da li se ovako i na ovaj način štiti 'integritet takmičenja' u Premijer ligi? Ako 'Da' onda mi ne želimo bit dio toga.

Prvi put smo doživjeli da nam igrači plaču na kraju utakmice, zbog nepravde koju smo doživjeli zamislite apsurda od jedne osobe u 'crnom'. Neko je nakon utakmice rekao jednu rečenicu koja sve govori 'ovakav smijeh na tribinama i ovakav plač u svlačionici nisu viđeni u Premijer ligi'.

Ovim putem vam poručujemo da nas ovo neće pokolebati i da ćemo se i dalje boriti pošteno i korektno kako na sportskom terenu tako i s nepravdom i svim lošim što se dešava u Premijer ligi

Molimo sve nadležne komisije NS BIH kao i ljude koji vode NS BIH da zaštite klubove od određenih pojedinaca i da u punom smislu rijeci zaštite integritet takmičenja, stoji u saopštenju kluba iz Gabele. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.