NOGOMET

Novi pres salon "Svetozar Vujović": Čovjek čije je ime kucalo za FK Sarajevo

Avaz Sport

23.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Fudbalski klub Sarajevo u protekle dvije sedmice obnovio je pres salon u klupskim prostorijama, koji nosi naziv po legendardnom igraču i funkcioneru Bordo kluba, Svetozaru Vujoviću.

Pres salon tima s Koševa od 2013. godine nosi ime po Svetozaru Vujoviću, čovjeku čije srce je kucalo za FK Sarajevo. 

Vujović je ukupno za Sarajevo odigrao 300 službenih utakmica, a za bordo klub je nastupao od 1959. godine do 1971. godine. Od 1974. godine sve do 1992. godine obnašao je funkciju direktora i bio je poznat po tome što je uvijek i na svakom mjestu branio interese kluba, igrača i navijača. 

U najtežim trenucima za grad i klub, on nije napustio svoje Sarajevo i nažalost, preminuo je 16. januara 1993. godine. U znak sjećanja na ogroman doprinos Svetozara Vujovića bordo klubu, pres salon nosi zadnjih pet godina njegovo ime i tako će ostati i u budućnosti, a sada ova prostora izgleda sasvim drugačije.

Naime, zahvaljujući angažmanu klupske administracije nakon više decenija ova reprezentativna prostorija kluba je zasijala u modernom izdanju. Izvršena je zamjena poda, urađeni molerski radovi, montaža novog sponzorskog zida, poboljšanje rasvjete, te obnova ormara za pehare. Podrška klubu u ovom projetku bili su partneri, Garmond Graphic, te Senigor, domaće firme i partneri Sarajeva čije prozivode i usluge je klub koristio kako bi izvršili potrebne radove. 

U narednom periodu u planu su i dodatni radovi u bordo pres salonu, te drugi infrastrukturni projekti prije svega u Trening centru kluba, te na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.