NOGOMET

Musemić: Razumijem navijače, s pravom su ljuti

A. M.

27.2.2018

Odrađene su vrhunske četrnaestodnevne pripreme u Antaliji. Sarajevo je blistalo u pripremnim mečevima, renomirani protivnici padali su redom, sve je mirisalo da će bordo tim pružiti sjajne partije u drugom dijelu šampionata...

A onda, u samo sedam dana, sve učinjeno na pripremama palo je u vodu, bordo tim osvojio je samo bod iz dva meča, protiv Širokog Brijega i Radnika, i izabranici trenera Husrefa Musemića polako gube dah u potjeri za vodećim Željezničarom (11 bodova zaostatka).

Sjajne pripreme

- Nakon sjajnih priprema niko nije mogao predvidjeti da ćemo ovako pasti. U ovih sedam dana sve se sručilo na nas. Brojne povrede i gripozni igrači nisu alibi za lošu igru protiv Radnika, ali to je tako u životu, kada krene naopako, sve ide naopako i redaju se problem za problemom. Zaista, neshvatljivo mi je kako su moji igrači pali – kazao je Musemić za „Dnevni avaz“.

Trener Sarajeva jučer je obavio interni sastanak s igračima i pokušao da shvati u čemu je problem.

- Pričao sam sa njima, ne shvatam zašto nema voljnog momenta. Što se tiče trenerskog posla, sve smo im omogućili, imali su vrhunske pripreme... Ne razumijem zašto nema borbenosti. Rezultat će doći, a najvažnije je da se oni bore, opet kažem, pokušavam da shvatim zašto toga nema – kaže Musemić.

Nakon meča s Radnikom, najvatreniji navijači Sarajeva, smješteni na sjevernoj tribini, verbalno su napali igrače bordo tima.

- Razumijem navijače. Oni po onakvom vremenu i minusima dođu da gledaju svoj voljeni klub i žele da vide borbenost kod igrača. Navijači nisu ljuti zbog rezultata, već zbog manjka borbenosti i pristupa. Razumijem, možda je nekim igračima bilo teško po onakvom terenu da igraju, ali to nije opravdanje, oni su profesionalci i to im je posao. Kada dobro ide, igrači imaju najveće zasluge, isto tako kada ide loše, igrači kao glavni akteri jedne utakmice moraju snositi odgovornost – kazao je Musemić.

Cilj Evropa

Spominjući loš teren, Musemić je džentlmenski dodao:

- Loš teren je bio i igračima Radnika, tako da nema tu nikakvog opravdanja za našu lošu igru. Osvojili smo bod isključivo zahvaljujući golmanu Bojanu Pavloviću – kazao je Musemić.

Na pitanje je li Sarajevo oprostilo od šampionske titule, Musemić kaže da trenutno ne razmišlja u tom pravcu.

- Teško je sada razmišljati o tome. Najvažnije je da što prije izađemo iz krize, a znam da ćemo izaći. Naš cilj i dalje je izlazak u Evropu, a ako, ne daj Bože, bez toga ostanemo, bilo bi nezgodno, kako finansijski tako i sportski – zaključio je Musemić.

Dobro nam je došla ova odgoda 

Bordo tim će u narednom kolu snage odmjeriti na gostovanju protiv Krupe.

- Šta da kažem. Krupa je nezgodan protivnik, još ta podloga i plastična trava, ali šta da se radi, dobro će nam doći ova odgoda i vjerujem da će nam se vratiti nekoliko igrača – kazao je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.