NOGOMET

FK Sarajevo sutra odmjerava snage s tradicionalno teškom Krupom

Fena

2.3.2018

Nogometaši Sarajeva sutra gostuju u Krupi u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Golman Bojan Pavlović smatra da njegovu ekipu očekuje meč protiv tradicionalno teškog protivnika koji im je često zadavao probleme. No, vjeruje da Sarajevo može doći do povoljnog rezultata.

- Naš cilj je da skupimo što više bodova u ova preostala dva kola. Ne možemo biti zadovoljni otvaranjem ovog dijela sezone, ali najbitnije je da promijenimo pristup - rekao je Pavlović.

Prvotimac Miloš Stanojević uoči susreta je kazao da je njegova ekipa očekivala bolje rezultate na otvaranju drugog dijela sezone, te da s velikom motivacijom dočekuje gostovanje u Krupi.

- Neće biti jednostavno, ali nas u ovom trenutku samo zanimaju tri boda. Dat ćemo sve od sebe od prvog sudijskog zvižduka kako bismo ostvarili naš cilj. Cijelu sedmicu smo trenirali na terenu s plastičnom podlogom. Smatram da smo dobro pripremljeni za susret i, što se mene tiče, mogu reći da s nestrpljenjem očekujem početak utakmice - kazao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić ističe da njegove igrače očekuje utakmica protiv kvalitetne ekipe, koja je u jesenjem dijelu prvenstva slavila na Koševu.

Musemić u predstojem susretu neće moći računati na Adukora, koji je dobio crveni karton u susretu s Radnikom.

- Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, dobro smo trenirali u toku sedmice i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je Musemić.

Susret Krupa - Sarajevo igra se sutra u 14.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.