NOGOMET

Pred veliki derbi Zrinjski-Željezničar: Osam fudbalera nosilo oba dresa

Z. Š.

2.3.2018

Veliki derbi između Zrinjskog i Željezničara koji se u subotu (14.30 sati) igra u Mostaru, možda je jedna od ključnih utakmica u borbi za šampiona Bosne i Hercegovine.

Zrinjski bi trijumfom preuzeo lidersku poziciju, dok bi Željo remijem ostao prvi, a pobjedom bi otišao na četiri boda prednosti nad aktuelnim prvakom.

Za sudar mostarskog i sarajevskog tima posebno je zanimljivo da se u ekipama nalazi čak osam igrača koji su nosili dresove oba kluba.

U Zrinjskom su Nermin Jamak, Srđan Stanić i Samir Bekrić, koji su na Grbavici osvajali šampionske titule, a Jamak je prošle godine pehar podizao i sa Zrinjskim.

Za Želju igraju Daniel Graovac, Goran Zakarić, Ivan Crnov, Saša Kajkut i Zajko Zeba. Zanimljivo je da je Zeba ponikao u Želji, ali je jednu sezonu nastupao za Zrinjski.

Sudeći prema posljednjim utakmicama, na terenu će skoro sigurno biti Graovac i Zakarić u Želji, a u Zrinjskom bi od prve minute mogao biti Jamak, Stanić se tek oporavio, a Bekrić je nedavno potpisao.

- Svi se igrači obje ekipe odlično poznaju, mnogi se i druže izvan terena tako da očekujem korektnu i kvalitetnu utakmicu. Mislim da ova utakmica, bez obzira na ishod meča, neće odlučiti pitanje prvaka – kaže Bekrić.

Graovac nije igrao u jesenjem meču kad je Zrinjski pobijedio sa 1:0.

- Očekujem dobru utakmicu, nakon dugo vremena, igrat ćemo na dobrom terenu. Zrinjski važi za favorita, jer je domaćin, ali mi smo druga ekipa u odnosu na prošli derbi – rekao je stoper.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.