NOGOMET

FK Čelik: Edin Prljača novi trener

D. JURIŠIĆ

8.3.2018

Kao je bilo i najavljivano, danas je na stadionu Bilino polje dogovorena saradnja s novim šefom stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik.

Na ovu užarenu stolicu došao je Edin Prljača, koji je do sada radio u ekipama Sarajeva, Olimpica, Veleža i Travnika, a jedan period je bio trener golmana i u „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Prljača će tako, nakon Kemala Hafizovića, Elvedina Beganovića, Vinka Divkovića i Slavena Muse, biti peti strateg „Crno-crvenih“ u ovoj sezoni, što je vjerojatno novi rekord u našoj državi.

- Svi kažu teško je, jeste teško, ali nije i nemoguće. Imamo 10 utakmica, nalazimo se na mjestu gdje jesmo i trebamo vidjeti šta ćemo u narednih 10 utakmica. Imamo dva puta, ili da ostanemo ležati ili da ustanemo i da se borimo. Došao sam da se podignemo i borimo na svakoj utakmici i treningu. U narednih dva i pol mjeseca moramo svi biti zajedno 24 sata na dan da napravimo ono što je potrebno za uspjeh a to je opstanak u ligi - rekao nam je Prljača.

Svoj debi na klupi Čelika Prljača će imati već u nedjelju kad tim iz Zenice gostuju kod banjalučkog Borca, u derbiju prvog kola Lige za opstanak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.