NOGOMET Rukovodstvo pružilo podršku bh. stručnjaku

Musemić ostaje na klupi Sarajeva i nakon ove sezone

Autor: Avaz Sport
14.03.2018 16:31
A
A
A

Husref Musemić i nakon tekuće sezone ostat će na trenerskoj klupi koševskog premijerligaša. 

Današnji sastanak s rukovodstvom kluba rezultirao je produženjem saradnje između pedesetšestogodišnjeg nogometnog stručnjaka i FK Sarajevo, saopćeno je na zvaničnoj stranici FK Sarajevo. 

Musemić je od septembra 2017. godine na poziciji šefa struke i u proteklih 17 ligaških utakmica, koliko je vodio tim, Sarajevo je ostvarilo učinak od 11 pobjeda, dva neriješena rezultata i četiri poraza. 

S obzirom na trenutnu rezultatsku krizu, rukovodstvo Sarajeva jednoglasno je odlučilo podržati klupsku legendu Husrefa Musemića.

Klub je prvom timu osigurao najbolje moguće uvjete za obavljanje zimskih priprema, kao i za svakodnevni rad, i ne možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima u prvih pet utakmica u novoj kalendarskoj godini. Ono što smo očekivali nije ostvareno na terenu i vjerujemo da će stručni štab na čelu s Musemićem donijeti ispravne odluke kada je u pitanju prvi tim. Rukovodstvo kluba želi iskazati podršku treneru Musemiću, njegovom stručnom štabu, kao i igračima. Svaki kolektiv se zadesi u krizi rezultata, to je sastavni dio sporta. Husref Musemić ima podršku i predstavnika većinskog vlasnika upravljačkih prava u rukovodstvu kluba i drago nam je što je zajednička želja za nastavkom saradnje i nakon ove sezone realizirana. Musemić je sa svojim saradnicima odgovoran za rezultat prvog tima, kao i selekciju igrača, te je u njegovoj ovlasti formiranje stručnog štaba. Produženjem ugovora s gospodinom Musemićem želimo iskazati opredjeljenje za njega - rekla je direktorica kluba Sabrina Buljubašić, navodi se u saopćenju.

Musemić je nakon postignutog dogovora kazao da je zadovoljan.

Drago mi je što sam produžio saradnju, što su ljudi prepoznali, bez obzira na evidentnu rezultatsku krizu, moj rad i ukazali mi povjerenje za naredni period. Želim to povjerenje opravdati i mogu reći da ću uraditi sve kako bi naš klub ostvario što bolje rezultate. Sarajevo zaslužuje puno više. Pet bodova od 15 mogućih nipošto nas ne može zadovoljiti, pa radimo, analiziramo, tražimo rješenje… - rekao je Musemić.

Dodao je da je uvjeren u ono što radi i da su planovi u narednom periodu jasni. 

- Želimo izaći iz rezultatske krize i boriti se za mjesto koje vodi u Evropu. To je ono što želimo ostvariti do kraja sezone i nećemo odustati. Potrudit ćemo se maksimalno za to. Također, želim dati priliku mladim igračima iz naše Akademije, našeg pogona i već imamo planove i razmišljanja za ljetni period, ali smo prije svega u potpunosti fokusirani da ekipu izvadimo iz trenutne rezultatske krize i donesemo navijačima i klubu rezultate kakve i Sarajevo treba imati - poručio je Musemić.

Novi ugovor između Fudbalskog kluba Sarajevo i Husrefa Musemića zaključen je do 30. juna 2019. godine.