NOGOMET

Da znaju u FK Sarajevo šta dalje, vjerovatno bi to saopćili

A.MIZDRAK

20.3.2018

Alen Hujić, predsjednik Odbora direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika kluba. Ovu funkciju obavljao je dvije godine, a povukao se zbog loših rezultata.

- Rezultati kluba u proteklom periodu ne mogu zadovoljiti sve one kojima je ovaj klub u srcu i, s obzirom na odgovornu funkciju koju sam obavljao u proteklom periodu, smatram da svojom ostavkom mogu donijeti promjene koje su potrebne za dobrobit kluba i izlazak iz krize - istaknuo je Hujić. 

Lični stav 

Tako je bordo klub obavijestio svoje navijače na službenoj internetskoj stranici da su ostali bez predsjednika. Šta dalje, kako dalje, pitanja su bez odgovora. 

Kad jedan tako popularan sportski kolektiv ostane bez predsjednika, stanje je samo po sebi alarmantno, ali na Koševu, čini se, ne srklete i ne žure... A u klubu je dogorjelo do noktiju. Klub je na četvrtom mjestu, sa malim šansama da zaigra u nekom od evropskih takmičenja naredne sezone, a gore od samog rezultata je da u Titovoj 38b, izgleda, nema nikakve vizije.

Dio Hujićevih obaveza sada će, vjerovatno, preuzeti direktorica Sabrina Buljubašića te predsjednik Skupštine Valentin Ilievski. Kontaktirali smo Sabrinu, koja se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali odgovor nismo dobili.

Da je kriza u Sarajevu dosegla vrhunac, smatra Benjamin Isović iz Udruženja “Bordo prijatelji”, koji nam je, kako kaže, prenio svoj lični stav.

- Kad stvari krenu loše, sistem se poremeti. Kriza u Sarajevu zahvatila je sve segmente, a posebno stručni štab. Igrači nemaju više nikakvog motiva, izgubili su energiju, a čak i onaj koji ih je uvijek znao motivirati, a mislim na Husrefa Musemića, više to ne zna – kazao je Isović.

Dodaje da se iz bordo tabora ne oglašavaju zato što nemaju šta pametno da kažu.

- Šta mogu reći? Hujić je iz moralnih razloga podnio ostavku, a šta dalje, zaista ne znam, vjerovatno će sada licitirati imenima njegovog nasljednika. Opet kažem, mislim da je najveći problem sprotski dio kluba – kazao je Isović.

Gledati ponude

Iako je do kraja šampionata ostalo još osam kola, i bordo tim je, teoretski, u igri za izlazak u Evropu, navijači Sarajeva ne vjeruju da to mogu i učiniti. Dokaz za to je status jednog navijača Sarajeva.

- Konačno, već u martu mogu rahat gledati ponude i razmišljati gdje ću na more ovog ljeta...



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.