NOGOMET

Ziljkić: Ne sjećam se ničega

J.J.

20.3.2018

Prvoligaški derbi između Sloge i Zvijezde ponudio je gledaocima borbenu i uzbudljivu fudbalsku predstavu, ali je sjenu na ovaj sportski događaj bacila teška povreda Almedina Ziljkića.

Igrala se 37. minuta kada je 22-godišnji ofanzivac Sloge, nakon jednog prodora, proklizao i glavom udario u obližnji zid stadiona. Publika je zanijemila, a igrači oba tima okupili su se oko Ziljkića, koji je u nesvjesnom stanju ostao da leži na travnjaku.

Zavladao je muk, ali mu je ubrzo ukazana prva pomoć.

- Gurnuo sam loptu ispred sebe i pokušao zaobići protivnika s vanjske strane. On je krenuo da me zagradi, a ja sam pokušao da ga zaobiđem i izbjegnem duel. U tom trenutku, skliznuo sam lijevom nogom i proklizao u zid. Poslije toga se ničega ne sjećam. Rekli su mi da sam izgubio svijest, progutao jezik i prestao disati. Pomogli su mi odmah na licu mjesta, a poslije sam došao sebi i prevezen sam u bolnicu - objašnjava nam Ziljkić, koji je jučer otpušten iz tuzlanske bolnice na strogo kućno mirovanje.

Nakon što je dovezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, urađen mu je pregled CT–om i ustanovljen teški potres mozga. Ziljkić će u narednih sedam dana mirovati, a procjenjuje se da bi se treninzima mogao vratiti za četiri sedmice.

- Izašao sam iz bolnice, sve je uredu, ali još osjećam bolove, što je i očekivano - kaže ofanzivac Sloge.

Kad se sve sabere, brzonogi fudbaler dobro je i prošao, izbjegavši nesreću sa mnogo težim posljedicama.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.